Gazete Vatan Logo

Taksici gözaltında tabanca balistikte

Önceki gün Sur’u kana bulayan saldırıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Taksici gözaltında tabanca balistikte

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması yaparken 2 polisin şehit edilmesinden sonra, bölgede çıkan çatışmada ensesinden tek kurşunla vurularak ölmesiyle ilgili soruşturmada 4 müfettiş çalışmalarına başladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında 3 başsavcı vekili ve 5 cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma için Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Gazeteciler ifade verdi

2 polis memurunun şehit olduğu olayda 2 PKK’lı teröristin bulunduğu taksinin şoförü gözaltına alınırken, sorgusunun sürdüğü belirtildi. Olay sırasında ateş eden polis memurları ile olaya tanık olan gazeteciler ile esnafın ifadeleri alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, gazetecilerin çektiği görüntüler ile bazı vatandaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerin de incelendiğini söyledi. 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan 2 PKK’lı teröriste ateş eden polislerin silahlarının da soruşturma kapsamında balistik incelemeye gönderildiği ve incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaralanmış olabilirler

Yetkililer, 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan YDG-H’li Mahsum Gürkan ile diğer teröristin polislerin açtığı ateş sırasında yaralanmış olabileceğini söyledi.

Öğretmen olacakmış!

2014’te Eskişehir Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği’ni kazanan Mahsum Gürkan bu yılın başında 2. sınıf için Dicle Üniversitesi’nin aynı bölümüne yatay geçiş yapmış. Sınıf arkadaşları Gürkan’ın derslere devamlılık göstermediğini ifade etti. Ancak geçen hafta derslere girdiği öğrenildi.