Gazete Vatan Logo

Taksici cinayetinde 6'şar yıl hapis

Adana'da tabancayla öldürülen taksici 35 yaşındaki Murat Doğan'ın katil zanlısı kesin olarak belirlenemeyince, 8 sanıktan 2'si 'faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek' suçundan, 1 sanık da 'ağır tahrik altında cinayetten' 6'şar yıl hapse mahkum edildi

Yurt Mahallesi 340 Sokak'ta Mahfesığmaz Taksi Durağı çalışanları ile Yalı Taksi Durağı'ndaki taksiciler durak paylaşımı yüzünden 28 Mayıs 2004'de silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada Mahfesığmaz Taksi Durağı'nda taksicilik yapan Murat Doğan öldürüldü. Yalı Taksi Durağı sahibi 40 yaşındaki Harun Kandere ise yaralandı.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan 27 yaşındaki Harun Kandere, 28 yaşındaki Mustafa Körege, 29 yaşındaki Yılmaz Karataş, 24 yaşındaki Serhat Kişial, 29 yaşındaki Erkan Akkuş, 23 yaşındaki Selahattin ve babası 48 yaşındaki Ertuğrul Kişial ile tutuksuz 31 yaşındaki Bahadır Saran yargılandıkları Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıktı.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden duruşmanın sanıklarından Kandere ve Körege son savunmalarında, cinayeti Yılmaz Karataş'ın işlediğini iddia etti. Karataş ise, suçlamayı kabul etmeyerek, "Herkes `ben öldürmedim' diyor. O zaman bu adamı kim öldürdü? Beni günah keçisi ilan ederek suçu üzerime yıkmak istiyorlar. Asıl suçsuz olan benim" dedi. Diğer sanıklar da olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, delil olmamasına rağmen üzerlerindeki şüpheler daha ağır olan Kandere ve Körege'yi `faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek' suçundan 6'şar yıl hapis cezasına mahkum etti. Selahattin Kişial'ı ise Harun Kandere'yi ağır tahrik altında öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar ise `silah taşımak ve tehdit' suçundan 2 aya kadar değişik hapis cezalarına mahkum edildi. Tutuklu sanıklar, tutuklu bulundukları süre ve İrfaz Yasası göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Haberin Devamı