Gazete Vatan Logo

Taklide baskın isyan çıkardı

Kuşadası’nda ünlü markaların taklit ürünlerini toplatmak için polis eşliğinde gelen avukatlara esnaf sert tepki gösterdi.

Taklide baskın isyan çıkardı

Kuşadası’nda ünlü markaların taklit ürünlerini toplatmak için polis eşliğinde gelen avukatlara esnaf sert tepki gösterdi. Esnafın kovaladığı avukatlar yakındaki bir iş hanına sığınırken, takviye polis ekiplerinin gelmesiyle öfkeli kalabalık sakinleştirildi, 2 kişi gözaltına alındı. Avukatların başka işyerlerine de geleceği söylentileri üzerine kepenk kapatan esnaf, yürüyüş ve oturma eylemi yapıp, İnönü Bulvarı ile 50. Yıl caddelerini bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu’nun konuşmasının ardından ikna olup, dağıldı.

Sağlık Caddesi’nde toplanan 300 kadar esnaf alkışlı protestoda bulunup, Kaya Şavkay Meydanı’na yürüdü. Yol boyunca ‘Kaymakam buraya’ ve ‘Esnaf hakkına sahip çık’ sloganları atan grup, İnönü Bulvarı ve 50. Yıl caddelerini bir süre trafiğe kapatıp, oturma eylemi yaptı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, esnaflarla konuşup, yolu açmaları için ikna etti. Avukatların gücünün küçük esnafa yettiğini söyleyen işyeri sahipleri ise “Madem taklit ürünler yasak, avukatlar neden toptancılarına, imalatçılarına gitmiyor? Madem yasak onlara devlet niçin izin veriyor? Onlara güçleri yetmediği için turistik yörelerdeki biz esnaflara geliyorlar. İş yok, güç yok bir de markaların avukatları geliyor. Avukatlar bunu yaptıkları sürece biz de böyle ayaklanacağız” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı