Gazete Vatan Logo

Takılar şehit ailelerine

Cumhurbaşkanı Gül’ün kızı Kübra Gül, Mehmet Sarımermer’le dün dünyaevine girdi. İşte yılın düğününden notlar ve fotoğraflar

İŞTE NİKAHIN FOTOĞRAFLARI...

Cumhurbaşkanı Gül’ün önerisiyle genç çifte gelen hediye ve takıların büyük bölümü şehit ailelerine bağışlanacak...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül, Kayserili Mehmet Sarımermer’le evlendi. Mayıs’ta yapılması planlanan ancak genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve damadın babası Abdullah Sarımermer’in rahatsızlığı nedeniyle üç kez ertelenen nikah töreni, dün saat 13.15’te Yeşilköy’deki İstanbul Kongre ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

NİKAHI TOPBAŞ KIYDI: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahın şahitliklerini TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan RecepTayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı.

ERDOĞAN’IN JESTİ: Nikah töreniden sonra, Topbaş’ın elinden evlilik cüzdanını alan Başbakan Erdoğan, her zaman yaptığının aksine bu kez cüzdanı çifte vermesi için Köksal Toptan’a uzatarak, çifte mutluluklar diledi.

İLK ÇOCUĞUM: Nikah töreni öncesi Gül ile damadın babası Abdullah Sarımermer birer konuşma yaparak, konuklara hem bayram, hem de İstanbul’daki yağışa rağmen törene katıldıkları için teşekkür ettiler. Gül, “Çoğunuzun yaşadığı şeyi ben ilk defa yaşıyorum. İlk kez çocuğumu evlendiriyorum” dedi.

ÇİÇEK YOK, HEDİYE VAR: Nikah töreninden birkaç hafta önce çiçek gönderilmemesi, isteyenlerin Kayseri’de oluşturulacak orman için açılan hesap numaralarına para yatırarak destek olabilecekleri duyuruldu. Bu yüzden nikaha çiçek gönderilmedi. Ancak davetlilerin büyük bölümü, çift için takı ve çeşitli hediyeler getirdiler.

GÜL ÖNERDİ: Nikahta ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dünürü Abdullah Sarımermer’e “nikah töreni için gelen hediye ve takıların büyük bölümünü şehit ailelerine bağışlamalarını” önerdiği, Sarımermer’in de bu öneriye olumlu yaklaştığı belirtildi. İki dünürün anlaşmaları üzerine konunun Kübra Gül ve Mehmet Sarımermer’e iletildiği ve çiftin de bu öneriye sıcak baktığı ifade edildi.

ERDOĞAN HEDİYESİNİ NİKAHTAN ÖNCE VERDİ

Başbakan Erdoğan, nikahtan önce gelin ve damadın odasına giderek düğün hediyesini verdi. Başbakan, nikahtan sonra Cumhurbaşkanı Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül’ü kutladı.

Nikah müziği Kıraç’tan

Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri Merkezi’nde gri-beyaz tonlarda süslenen platforma Kıraç’ın kendileri için özel olarak hazırladığı beste eşliğinde geldi. Kübra Gül ve Mehmet Sarımermer 5 ay önce Kıraç’la görüşerek, “Sizin şarkılarınızı çok seviyoruz, nikahımız için özel bir beste yapar mısınız?” diye sordu. Genelde kişiye özel beste yapmayan, diğer sanatçılara şarkı vermeyen Kıraç, Kübra Gül’ü kıramadı ve Cumhurbaşkanı’nın kızı için özel bir beste hazırladı. Romantik tınılardan oluşan besteyi 10 gün içinde hazırlayan Kıraç, nikahta da yerini aldı.

Takı töreni 3.5 saat sürdü

Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer’in, İstanbul Gösteri Merkezi’ndeki nikah törenine yaklaşık 4 bin kişi katıldı.Nikah töreninde konuklara, Pelit Pastanesi tarafından yaptırılan pasta ve meyve suyu ikram edildi. Nikaha çiçek ya da çelenk gönderilmedi. İsteyen davetliler Kayseri’de oluşturulan ormana ağaç dikti. Törende nikah şekeri yerine sertifika dağıtıldı. Düğün için gelen tek çelenk, Şafak ve işadamı Hamdi Akın çifti tarafından gönderilen bir çelenk oldu. Bu çelenk de geri çevrildi.

Doktorum müsaade etmiyor

Damadın babası Abdullah Sarımermer, nikahtan önce yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Hepinizin mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Aranızdan erken ayrılmak zorundayım. Doktorlarım müsaade etmiyor. Hepinizin beni bağışlayacağını ümit ediyorum. Genç evlatlarımızın ömür boyu sağlıklı, mutlu ve bahtiyar olmalarını diliyorum. Her iki aile adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. ”

- Genç çifti tebrik eden ve birlikte fotoğraf çektiren davetlilerin takı töreni ise yaklaşık 3,5 saat sürdü. Takılar, genç çiftin yanında duran bir görevlinin tuttuğu bir torbaya bırakıldı.

‘Gül babaya selam vereceğim’

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi önünde, elinde “Cumhurbaşkanım Abdullah Gül baba” yazılı bir kağıt tutan ve “Sadece selam vereceğim” diyen Orhan Güçlü isimli kişi, polis tarafından uzaklaştırıldı. Havalimanı kavşağına gelen Muzaffer Aydaner isimli vatandaş da üzerinde “Bizim çocuklarımız ne olacak?” yazılı bir dövizi açmak isterken polis tarafından gözaltına alındı. İmarzede olan Aydener, daha önce Başbakan Erdoğan’ı da protesto etmişti.

VATAN EKİBİ: Yüksel KOÇ-Murat HERDEM-Bülent ERGÜN-Yusuf DEMİR-Öge DEMİRKAN


İLGİLİ HABERLER

İki bin polisle düğün provası

Kübra'nın nikahında kuş uçurtulmadı

Haberin Devamı