Gazete Vatan Logo

Takibe almak doğru değil

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Otaş’ın kredisiyle ilgili, “Tahsili gecikmiş alacak kategorisine girdiği konusunda şüpheliyim. Burada bir dayanak varlık söz konusu” dedi

Takibe almak doğru değil

Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip olan Oger Telecom’un (Otaş), 2013 yılında aldığı 4.75 milyar dolarlık krediyi geri ödeyememesi üzerine kredi ‘yakın izleme’ye alındı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Telekom’un ana ortağı Otaş’ın bankalara olan borcunun takipteki kredi olarak sınıflandırılması konusunda şüpheleri olduğunu, konunun önümüzdeki aylarda çözüme kavuşmasını beklediğini söyledi. Bir televizyon kanalında konuşan Şimşek, “Tahsili gecikmiş alacak kategorisine girdiği konusunda şüpheliyim. Burada bir dayanak varlık söz konusu. Sorun önümüzdeki aylarda çözülür” dedi. Türk Telekom’un ana hissedarı Otaş, Eylül 2016’dan bu yana 2013’te 29 bankadan alınan 4.75 milyar dolarlık kredinin 3 ödemesini yapamadı. Kreditörlerden en büyük paya sahip olan bankalar arasında Akbank, Garanti ve İş Bankası bulunuyor.

Kredi yapılandırması ve Saudi Telecom ile görüşmeler için bankalar Eylül ayında Lazard Ltd. and Raiffeisen Investment AG ile anlaşmıştı. Otaş’a verilen kredide Akbank yaklaşık 1.5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar ve İş Bankası 500 milyon dolar paya sahip. Akbank, Garanti ve İş Bankası OTAŞ kredisini yakın izlemeye aldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Tek hane için her şeyi yapacağız
Enflasyona ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mehmet Şimşek, “Enflasyonu tek hanede tutmak için her şeyi yapacağız” dedi. Şimşek, “Bu, uygun para politikası ve güçlü mali duruş anlamına geliyor. Kur burada anahtar, kura daha fazla destek olunduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın çift haneli enflasyonda faizleri yüksek tutacağı konusunda net olduğunu düşünüyorum. Fiyat istikrarı ve dezenflasyon sürdürülebilir, yüksek büyüme için anahtar önemde”
diye konuştu.