Gazete Vatan Logo

Takdir ve Teşekkür puan hesaplanma nasıl yapılır?

Takdir ve Teşekkür Belgesi, öğrencilerin ilköğretim ve lise çağlarında başarılarını gösteren etkenlerdendir. Bu dönemlerde belli bir ortalamayı geçen ve başarılı olan öğrencilere okul yönetimi tarafından takdir ya da teşekkür belgesi verilir. Okulun bitmesine yaklaşmışken birçok öğrenci Takdir-Teşekkür hesaplamanın nasıl yapıldığını merak etmeye başladı.

Takdir ve Teşekkür puan hesaplanma nasıl yapılır?

Eğitim hayatımızda birçok başarı gösteririz ve bu başarılar karşısında ödüllendiriliriz. Bu ödüllendirmelerden birisi de Takdir ve Teşekkür Belgesi’dir. Öğrenciler belirli bir otalamaya ulaştıktan sonra dönem sonunda karneleri ile birlikte bu belgelerden birisini alırlar. Diğerlerinin ise bir dahaki dönem daha fazla çalışması gerekir. Takdir-Teşekkür hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabildiği gibi kağıt üzerinde hesaplama formülleri ile de kolaylıkla yapılabilir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerde Takdir ya da Teşekkür Belgesi’nin alınması, ilköğretim 4. sınıfta başlar ve bu belgenin alınması lise son sınıfa kadar devam eder. Öğrenciler Takdir ya da Teşekkür Belgesi getiremediğinde aileler buna olumsuz bir durum olarak yaklaşmamalıdır. Çocuğuna güven vermeli ve bir dahaki dönem notlarının daha iyi olacağını söyleyerek onu cesaretlendirmelidir. Ayrıca okuldaki rehberlik hocaları ile de görüşülebilir.

Haberin Devamı

BELGE ALABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Takdir-Teşekkür hesaplama kapsamına giren bir diğer konu da bu belgeleri alabilmek için gerekli olan şartlardır. Bu şartlar sağlanmadığı sürece öğrenciler belgeleri almaya hak kazanmazlar, bu durumda da karneleri boş olarak eve dönerler.

Takdir ya da Teşekkür Belgesi alabilmek için gerekli olan şartlar şu şekildedir:

Takdir ve Teşekkür Belgesi almada nemli olan ilk konu öğrencinin gösterdiği davranışlardır. Öğrenci okulda ya da okul dışında davranışlarına dikkat etmelidir. Disiplin cezası almamış olmalıdır.

Öğrencinin karnesinde hiçbir dersinin notu 1 yani zayıf olmamalıdır. Öğrencinin ortalaması belge alabilmek için yetse de karnesinde 1 varsa belge alamaz.

Ülkemizde Türkçe dersleri baraj dersi olarak belirlenmiştir. Bu yüzden Takdir-Teşekkür Belgesi alımında Türkçe dersinin notuna bakılır. Türkçe dersinin notu 45 ve üstünde olmalıdır.

TAKDİR-TEŞEKKÜR PUAN HESAPLANMASI NASIL YAPILIR?

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri çok basit bir şekilde halledilebilir. Bu işlemler artık E-okul üzerinden de öğrenilebilir. Fakat dönem sonunun yaklaşması ile heyecanlanan öğrenciler dönem ortalamalarını bir an önce öğrenmek ister.

Haberin Devamı

Takdir-Teşekkür hesaplama işlemlerini şu şekilde maddeleyebiliriz:

Takdir-Teşekkür hesaplama işlemleri her dersin ortalamasının ayrı ayrı olarak hesaplanması ile başlar. Daha sonra her dersin kendi ortalaması ve ders saati çarpılır.

Takdir-Teşekkür hesaplamada bir sonraki adım ise puanların toplanmasıdır. Bir önceki adımda elde edilen puanlar hep birlikte toplanır.

Sonraki aşamada da, bulunan toplam öğrencinin haftalık ders saatine bölünür. Bu işlem sonucunda öğrencinin dönem ortalaması bulunur.

Haftalık ders saati ilköğretim ve lisede farklılık gösterdiğinden doğru bir şekilde alınmalıdır. Aksi takdirde öğrencinin ortalaması yanlış bulunur. Takdir-Teşekkür hesaplama işlemleri bu şekildedir.