Gazete Vatan Logo

Takdir ve Teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

Yarın milyonlarca öğrenci için karne günü! Tüm bir yıl boyunca çalışan öğrenciler karşılığını yarın alacaklar. Karnelerinin yanında takdir- teşekkür hesaplamasını da yapan öğrenciler E-Okul üzerinden tüm detaylara ulaşabiliyor. Öğrenciler ve veliler takdir-teşekkür hesaplama işlemlerini nasıl yapabilirler?

Takdir ve Teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrenci karne heyecanını yaşamaya başladı. 9 Haziran Cuma günü son ders zilinin ardından öğrenciler karnelerine kavuşacaklar. Karneler alınmadan da öğrenciler ve veliler tarafından takdir ve teşekkür belgesi hesaplama işleminin nasıl yapılacağı sorgulanıyor. Takdir teşekkür belgesi hesaplama için öğrenciye ait tüm dönem ders notlarının e-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir teşekkür hesaplama işlemi için ilk olarak tüm dönem derslerinin her birisi için ders ortalaması hesaplanır. Elde edilen ders ortalama puanları ile her dersin haftalık ders saat sayısı çarpılır. Bu işlem her ders için ayrı ayrı gerçekleştirilir. Sonrasında elde edilecek olan sayılar toplanır. Toplanan sayıların sonucu da haftalık ders saat sayısına bölünür. Böylece takdir- teşekkür hesaplama işlemi gerçekleştirilmiş olunur.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN ORTALAMA KAÇ OLMALIDIR?

Haberin Devamı

Dönem boyunca başarı ve gayretiyle üstünlük gösteren, tüm dersleri başarı ile geçen ve dönem sonu ağırlıklı puan ortalaması 70,00 puan ve üzeri olan öğrencilere okulun öğrenci ödül ve disiplin kurulu tarafından ödül belgeleri verilir. Öğrencinin sahip olması gereken puanlar ve bu puanlara karşılık verilecek olan ödül belgeleri şunlardır;

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

Ortaöğrenim süresi boyunca 3 öğretim yılı dönemlerinde takdir belgesi almış olan öğrencilere de gösterdikleri başarıdan dolayı üstün başarı belgesi verilir.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin dönem içinde almış oldukları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen değerler şunlardır;

0 – 49,99 puan aralığı geçmez,

50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,

60,00 – 69,99 puan aralığı orta,

70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,

85,00 – 100 puan aralığı pekiyi olarak kabul edilir.

Bir öğretim yılı sonunda öğrencinin derslerden başarılı sayılabilmesi için iki dönem puanlarının aritmetik ortalaması en az 50 puan olmalıdır ya da ilk dönem puan fark etmeksizin ikinci döneme ait olan puan 70 olmalıdır. e-Okul sistemi üzerinden takdir teşekkür belgesi hesaplama dışında öğrencinin geçmiş dönemlere ait tüm ders notlarına ulaşılabilir. Bunun haricinde öğrencinin güncel devamsızlık bilgisi, TEOG benzeri merkezi ortak sınavların sonuçları da görüntülenebilir. Bu ve benzeri bilgilerin görülebilmesi için e-Okul sistemine öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması yeterlidir. Dönem boyunca öğrenciler tarafından gösterilmiş olan başarı doğrultusunda verilecek olan ödül belgeleri, dönem sonunda düzenlenecek olan bir tören ile hak edenlere verilir. Düzenlenen tören öğrenciler ve öğretmenlerin dışında velilerin de katılımı ile gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi verilecek olan öğrenciler, okulun öğrenci disiplin ve ödül kurulu tarafından tespit edilir. Onur belgesi için öğrencilerde not ortalaması şartı yoktur. Belge verilecek öğrencilerde Türkçe’yi ne kadar düzgün konuşup konuşamadığına, bilimsel projeler ile sosyal ve kültürel faaliyetlere ne kadar katılım sağladığına, okul araç ve gereçlerine karşı olan hassasiyetine, okul içerisinde arkadaşlarına karşı sergilediği tutum ve davranışlara, başkalarına karşı örnek bir öğrenci olup olmadığına, görgü kurallarına ne kadar uyduğuna, derslerine düzenli olarak devam edip etmediği gibi etmenlere bakılır. Bunlar dışında onur belgesi almak için gerekli olan şartlar öğretmenler kurulu tarafından dönemin başında belirlenir.

Haberin Devamı