Gazete Vatan Logo

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Karne notu öğrenme

Takdir teşekkür hesaplaması e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden kolayca yapılabiliyor. Takdir teşekkür hesaplaması için öncelikle karne notu sorgulamasının yapılması gerekiyor. İşte takdir teşekkür hesaplamasına dair tüm merak edilen soruların yanıtları...

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Karne notu öğrenme

Takdir teşekkür belgesi hesaplama işlemleri 15 tatil için geri sayımın başladığı bu günlerde oldukça merak ediliyor. Takdir teşekkür hesaplaması için öncelikli olarak karne notunun sorgulanması gerekiyor. İşte takdir teşekkür hesaplama ve karne notu sorgulamasına dair tüm ayrıntılar...

Karne heyecanının sardığı öğrenciler, alacakları başarı belgesini merak ediyor. Sabırsız bekleyiş devam ederken, öğrenciler e-Okul aracılığı ile takdir ve teşekkür belgesi için hesaplamalara devam ediyor. e-Okul’dan notlarının yüzlük sistem karşılığına bakmaları gereken öğrenciler hesaplama yapmaya çalışıyor.

KARNE NOTU KAÇ OLUNCA TAKDİR VEYA TEŞEKKÜR ALINIYOR?
Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin teşekkür belgesi hesaplamasında dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunlardan en dikkat çekeni zayıf derslerdir. Öğrencilerin başarı belgesi alabilmesi için zayıf derslerinin olmaması gerekmektedir. Diğer önemli nokta ise baraj dersleridir. Öğrencilerin baraj dersi olarak belirlenen derslerden “45 ve üstü” puan alması gerekmektedir. Bu iki temel şartın sağlanamaması durumunda öğrencilerin başarı belgesi alması mümkün değildir.

Öğrencilerin şartları sağlaması durumunda ise yapması gereken e-Okul sistemine giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapan öğrenci derslerinin 100’lük sistem karşılıklarını öğrenmek ve onların hepsini toplamak durumundadır. Bütün derslerin 100’lük sistemdeki not karşılıklarını toplayan öğrenci toplam sonucunu aldığı derslerin sayısına bölmek zorundadır. Bu işlemi yaptığı zaman öğrenci, derslerdeki ortalama başarısını hesaplamış olacaktır.

Derslerdeki ortalama başarısı belli olan öğrencinin bakması gereken ise bu ortalamanın “70” ile “84,99” arasında bir puan olup olmadığıdır. Eğer bu puan aralığında ise öğrenci teşekkür belgesi almaya hak kazanmıştır.

Haberin Devamı

TAKDİR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Öğrenci, e-Okul sistemine giriş yapar. Sisteme giriş yapan öğrenci derslerinin 100’lük sistem karşılıklarını öğrenir. Bu notların hepsini toplar. Bütün derslerin 100’lük sistemdeki not karşılıklarını toplayan öğrenci toplam sonucunu aldığı derslerin sayısına bölmek zorundadır. Bu işlemi yaptığı zaman öğrenci, derslerdeki ortalama başarısını hesaplamış olacaktır.

Derslerinin ortalama başarısı “85 ve üzeri” bir puana sahipse öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir. Öğrencilerin alacakları belgeler e-Okul üzerinden de açıklanmaktadır.