Gazete Vatan Logo

Takdir-teşekkür nasıl alınır? Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri

Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasına sayılı zaman kala, milyonlarca öğrenci ve velinin heyecanla beklediği konu karne notları ve takdir teşekkür belgeleri. Karne alınacak gün öncesinde de takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilmek mümkün. Peki takdir teşekkür hesaplama işlemleri nasıl ve nereden yapılır? Detaylar haberimizde sizlerle.

Takdir-teşekkür nasıl alınır? Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri

Milyonlarca ilkokul ve lise öğrencisini, 9 Haziran Cuma günü alacakları karnenin heyecanı sarmış durumda. Öğrenciler, 9 haziran Cuma günü bütün dönem boyunca gösterdikleri performansın bir sonucu olarak aldıkları karnelerle yaz tatiline başlamış olacak. Bütün dönem boyunca gösterdikleri çaba sonucu, hangi belgeyi aldığını veya herhangi bir belge alıp almadığını öğrenmek isteyen pek çok öğrenci, takdir teşekkür hesaplamalarını e-okul üzerinden yapmak istiyor. Ancak bunun için e-okul’a, öğrencinin yazılı ve sözlü sınav notları ile proje ve performans ödev notları dahil olmak üzere dönem boyunca aldıkları her notun öğretmenleri tarafından yüklenmiş olması gerekiyor.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Karnelerin alınmasına tam olarak 1 hafta kala, notların büyük çoğunluğu sisteme girilmiş durumda. Öğrencilere ait bütün notlar e okul sistemine girildikten sonra, öğrencinin yıl sonu başarı puanı da e-okul sisteminde görünüme açık hale geliyor. Bu notun durumuna bağlı olarak öğrenci takdir belgesi veya teşekkür belgesi alıp alamayacağını öğrenebiliyor. Veya orta öğrenimi süresince en az 3 eğitim öğretim yılında takdir belgesi almış olan öğrenciler üstün başarı belgesi kazanabiliyor.

Haberin Devamı

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMALARI NASIL YAPILIR?

Takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacağınızı öğrenmek için yapmanız gereken işlem aslında oldukça basittir. Öncelikle yapılması gereken, her dersin ortalamasının bulunması ve daha sonra bu ortalamaların o dersin haftada görülen ders saatiyle çarpılmasıdır. Bu işlem dönem içinde gördüğünüz her ders için ayrı ayrı yapılmalıdır. Elde ettiğiniz ders ortalamalarının toplamı ile haftalık ders saati toplamına bölündüğünde ortaya çıkan puan ile takdir veya teşekkür belgesi alıp alamayacağınızı öğrenmiş olursunuz.

Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarınca belirlenen puanlar, öğrencilerin takdir ve teşekkür alıp alamayacağını belirlemek için kullanılır. Bu puan durumuna göre, sonuç 70 ile 84,99 puan arasındaysa teşekkür belgesi, 85 puan ile 100 puan arasındaysa da takdir belgesi alınır.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İLE TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ

Eğer, dönem sonuna doğru öğrencinizin dönem içerisinde aldığı ödev notları, sözlü notlar ve derslerin yazılı sınavlarının notları e-okul sistemine girilmişse, öğrencinizin hangi belgeyi alıp alamayacağını e okul vbs sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin T.C. kimlik numarası ve okul numarası gibi bilgileri girdikten sonra konu ile ilgili linklerden yıl sonu başarı puanını öğrenerek takdir teşekkür belgesi alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz.