Gazete Vatan Logo

Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Binlerce öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Peki Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Takdir Teşekkür hesaplama hakkında merak edilen detayları sizin için derledik. İşte Takdir Teşekkür hesaplama hakkında merak edilen tüm detaylar...

Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Binlerce öğrenci yarın karne heyecanı yaşayacak. Öğrenciler 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca derslerinde göstermiş oldukları başarı veya başarızlığı karnelerinde görecekler. Binlerce öğrencinin merak ettiği konuların başında Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır sorusu geliyor. Peki Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte merak edilen detaylar...

E-OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

Takdir ya da Teşekkür Belgesi Alma Şartları Neler?

Bütün kademelerde geçerli olan bir şart bulunur, bunu şekilde ifade edersek takdir belgesi ya da teşekkür belgesi almak için herhangi bir dersinizin zayıf yani “1” olmaması lazım. Bu duruma ek olarak Türkçe yani Baraj dersinizin en az 45 puan olması gerekiyor. Tüm bu şartlar mevcut ise en son koşul olarak not ortalamanızın tutması gerekiyor. Teşekkür belgesi için 70, takdir belgesi için 85puan ortalaması gerekiyor. Biz öğrenciler için karne notu ortalama hesaplama makinesini aşağıya ekledik. Takdir teşekkür hesaplama lise 1 2 3 4. sınıflar için var. Sistemimiz takdir teşekkür hesaplama işlemini sizler için gerçekleştirecektir.

Haberin Devamı

E-OKUL'DAN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Haberin Devamı