Gazete Vatan Logo

Tahvile hücum

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kuru, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ilk rakamların ilginin olduğunu gösterdiğini belirterek, “Katılım hızlanarak artacaktır” dedi

Tahvile hücum

Ziraat Bankası, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına vatandaşların ilgi gösterdiğini açıkladı. Talep toplama işlemlerinin 81 ilde Ziraat Bankası’nın 331 şubesinde tüm hızıyla sürdüğünü belirten Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, “İlk rakamlar, ilginin olduğunu gösteriyor. Katılımın, hızlanarak artmasını bekliyoruz. Bu konunun, bir kaynak ihtiyacından çok, Hazine’nin borçlanma araçlarını çeşitlendirmesi, bundan belki daha da önemli olarak da ekonomik faaliyet içinde yer almayan ‘tasarrufların’ altın sahibine daha fazla saklama güvencesi sağlayarak ekonomiye dahil edilmesi şeklinde anlaşılması gerek” dedi.

Kuru, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere, yurt içi tasarruflarımız, ülkemizin yatırım ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve bu nedenle yurt dışı tasarrufların ülkemize getirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Buna basit olarak cari açık diyoruz. Bu dışarıya bağımlı olmak anlamına geliyor. Oysaki bu tasarruf açığının, ekonomiye dahil edilemeyen ve yastık altı tasarrufu olarak ifade edilen altınlarla azaltılması ve ekonomimizi daha da güçlendirmesi mümkün. Benzeri uygulamaları, altın geleneğinin çok yerleşmiş olduğu Hindistan gibi ülkelerde de görmekteyiz. Hindistan, bu projesini yaklaşık 2 yıldır sürdürüyor. Bu proje, aynı zamanda Merkez Bankamızın daha fazla altın rezervine sahip olmasını sağlayacak.”

Haberin Devamı