Gazete Vatan Logo

Tahtakale’den çıktı, Fransa’da mağaza açtı

Tahtakale’den çıkan erkek giyim markası Brango, 4 yılda yurt dışında 36 mağazaya ulaştı. Fransa’dan İran’a birçok ülkeye giden marka, 2020’ye kadar yurt dışında 20 mağaza daha açmayı planlıyor.

Tahtakale’den çıktı, Fransa’da mağaza açtı

Malatyalı Abdullah Gönül, Tahtakale’den çıkan bir girişimci. 1992 yılında Malatya’dan İstanbul’a taşındıktan sonra kendini tekstil sektöründe bulan Gönül, girişimcilik öyküsünün temellerini 16 metrekarelik bir mağazada attı. Gönül, bugün yurt içinde 30, yurt dışında 36 mağazaya ulaşan bir şirketin sahibi. Fransa’dan İran’a birçok ülkede faaliyet gösteren şirket, 2020’ye kadar yurt dışında 20 mağaza daha açacak. Merter’deyıllık 2 milyon adet üretim yapan Brango, üretiminin yüzde 50’sini ihraç ediyor. Brango; Almanya’dan Jamaika’ya 70’in üzerinde ülkede satılıyor. Şirket geçen yıl 9 milyon dolar olan ihracatını bu yıl yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

2012 yılında ‘Brango’ markasını yarattıklarını ve mağazalaşmaya başladıklarını anlatan Gönül, “4 yılda yurt içinde 26, yurt dışında ise 5 ülkede 36 mağazaya ulaştık. Ayrıca 32 ülkede de bayi ağımız var. Başlangıçta toptan olan işimizi şimdi perakende ağırlıklı götürüyoruz. Erkek giyime yönelik her ürünün yanı sıra parfüm ve aksesuar da var ürün portföyümüzde. 20 milyon dolar olan ciromuzu bu yıl yüzde 25 büyütmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da tüm ülkelerin yanı sıra Rusya, ABD, Monako, Çin, Kazakistan, Azerbaycan’ın içinde olduğu 50 ülkede patentimizi aldık” dedi.

Haberin Devamı

Cirosu 20 milyon dolar

Brango mağazalarını her hafta 42 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Abdullah Gönül, “Bu yıl Suudi Arabistan, Dubai ve Abu Dhabi’de ilk mağazamızı açmayı planlıyoruz. Fransa ve İran’da ikinci mağazayı açacağız” dedi.