Gazete Vatan Logo

Tahşiye kumpası: Eve polisler bomba koymuş

FETÖ’nün ‘Tahşiyeciler’e kumpas kurduğu iddiasıyla açılan davanın gerekçeli kararından: Polis gözetiminde Taşhiyecilerin sohbet evini bombalar konmuş... Adeta erketeye yatılmış...

Tahşiye kumpası: Eve polisler bomba koymuş

FETÖ’nün Nurcuların bir kolu olan ‘Tahşiyeciler grubuna’ kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davaya ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, Tahşiyeciler grubunun Fetullah Gülen’i sert şekilde sürekli eleştirdiği ve bu nedenle FETÖ’nün hedefine girdiğine dikkat çekildi. FETÖ üyesi polislerce bu grubun sohbet evinde 22 Ocak 2010’da yapılan aramadan bir gün önceki akşam evin etrafında birçok istihbarat ve terör görevlisi tespit edildiği anlatılan kararda şöyle denildi: Polis gözetiminde eve bombalar konmuş, istihbarat ve terör ekipleri de aksilik olmaması için adres civarında karakol kurmuşlar, hatta bombaların ertesi gün yapılacak aramadan önce bulunma ve adresten çıkarılma ihtimaline binaen bekleyen personele, ‘Elinde poşetle çıkan biri olursa yakalayın’ denmiştir.

‘Poşet’ ayrıntısı

Haberin Devamı

Burada özellikle poşet isminin zikredilmesinin de bombanın FETÖ mensuplarınca konulduğunun göstergesi olduğu belirtilen kararda, “Keza eve konulan mühimmatlar poşet içerisinde konulmuştur. Verilen talimatta bavulla, kutuyla, sırt çantası ile çıkan birisi denmemiş, ısrarla poşete vurgu yapılmıştır” bilgisi yer aldı.

Kararda şu ifadeler de yer aldı: Silahlı örgöt lideri olduğu iddia edilen Mehmet Doğan ve yine örgüt yöneticisi olduğu belirtilen Mustafa Kaplan ile grubun önde gelenleri polisçe takibe alınmazken, hakkında fiziki-teknik takip kararı dahi bulunmayan boş bir evin etrafından birçok istihbarat ve terör ekibi karakol kuruyor, sokak başları tutuluyor, adeta erketeye yatılıyor...