Gazete Vatan Logo

Tahrir’e yine kurşun yağdı!

Tahrir Meydanı’na yürüyen Mursi yanlısı gruba önce darbe yanlıları taşla saldırdı, ardından polis gerçek mermiyle müdahale etti. Bir eylemci vurularak hayatını kaybetti

Mısır’da 3 Temmuz’da Muhammed Mursi’nin darbeyle görevinden alınmasıyla başlayan ve yüzlerce kişinin hayatına ve binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan protesto gösterileri dün 6 Ekim Zafer Bayramı kutlamalarında yine alevlendi. Müslüman Kardeşler Örgütü, dün ülke çapında geniş bir protesto çağrısı yaptı.

Tahrir’i işgal iddiası

Müslüman Kardeşler’in yeni bir oturma eylemi başlatmak için Tahrir Meydanı’na yürüyüşe geçeceği istihbaratını alan Mısır ordusu dün sabah meydanın etrafına zırhlı araçları konuşlandırdı. Cuma namazı sonrasında binlerce Mursi destekçisi Rabia pankartlarıyla Tahrir Meydanı’na yürüyüşe geçti. Polis ve ordunun geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, Mursi yandaşlarına darbe destekçileri taşlarla saldırdı. Mursi yandaşlarının Tahrir’e girmesine engel olmak isteyen polis, önce kalabalığa göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Daha sonra da gerçek mermi kullanmaya başladı. Çıkan olaylarda bir Müslüman Kardeşler üyesi vücuduna isabet eden kurşun yüzünden hayatını kaybetti.


Cuma gösterilerinde 3 kişi öldü

Mısır'ın farklı kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 3 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler devam ediyor. Ülkenin farklı kentlerinde "Devrimin Başkenti Kahire" adı altında düzenlenen darbe karşıtı cuma gösterilerinde Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çatışma çıktı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'de darbe karşıtları ve bir grup arasında çıkan çatışmada atılan taşın isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kentin doğusundaki Menşiye el-Kubra Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Başkentin güneyindeki El-Menyel Mahallesi'nde darbe karşıtları ile destekçileri arasında yaşanan çatışmada ise bir kişi hayatını kaybetti. Kahire'de 8, Giza'da 2, Asyut'ta 1, El-Menufiye'de 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kahire'de Savunma Bakanlığı binası çevresinde de darbe karşıtları ile bir grup arasında çatışma çıktı. Grup, göstericilere taş ve molotofkokteyli atarken, çevre dükkanlarda hasar meydana geldi. Göstericiler Savunma Bakanlığı binasına çıkan ve Süveyş Köprüsü'ne giden cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Askeri birlikler, önlem olarak Bakanlık çevresine tel örgü gerip, barikatlar kurdu.

Öte yandan, Kahire'nin kuzeyindeki Şibra bölgesi, Kalyubiye, El-Feyyum kentinin El-Acemeyn kırsalı, Süveyşe, Asyut, Buhayra ve İskenderiye'de de darbe karşıtı gösteri düzenleyenler ile askeri darbeyi destekleyenler arasında benzer çatışmaların yaşandığı, olaylarda 44 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı