Gazete Vatan Logo

Tahran yönetimi intikam yemini etti: Ölümcül bir intikam alacağız

Basra Körfezi’ndeki gerilim Irak’tan İran topraklarına sıçradı. Ahvaz kentinde 25 kişinin öldüğü saldırılardan ABD ve bazı körfez ülkelerini sorumlu tutan Tahran yönetimi intikam yemini etti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, askeri geçit törenini hedef alan terör örgütünün Basra Körfezi’ndeki bir devlet tarafından desteklendiğini söyledi. Birleşik Arap Emiklikleri’nin İran’daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağrılırken, Devrim Muhafızları “unutulmaz ve ölümcül bir intikam alacağız” dedi.

Tahran yönetimi intikam yemini etti: Ölümcül bir intikam alacağız

Ahvaz kentinde İran’ın elit askeri birliği Devrim Muhafızları’nın geçit törenini hedef alan saldırı Basra Körfezi’nin kuzeyinde gerilimi tırmandırdı. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada saldırının faillerinden, “unutulmaz ve ölümcül” bir intikam alınacağı duyuruldu. İran Cumhurbaşkanı Ruhani de, ABD’nin saldırganlığından pişman olacağı mesajını verdi.

Irak’ın Basra kentinde İran rejimini hedef alan olayların ateşi küllenmeden, Basra Körfezi’nin İran tarafındaki Ahvaz kentinde gerçekleşen terör saldırısı bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Askeri geçit töreni sırasında silahlı kişiler tarafından ateş açılması ve 17’si Devrim Muhafızı en az 25 kişinin hayatını kaybetmesine ve 60 kişinin yaralanmasına sebep olan kanlı terör saldırısından sonra İran’dan çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak İran Devrim Muhafızları, Ahvaz kentindeki askeri geçit törenine yapılan saldırının faillerinden ‘yakın bir gelecekte unutulmaz ve ölümcül bir intikam’ alacağını duyurdu. Ahvaz’da gerçekleşen terör saldırısı, İran ordusunun elit gücünü oluşturan ve direkt İran dini lideri Ali Hamaney’e bağlı Devrim Muhafızlarına yönelik en kanlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

YANIT VERECEĞİZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için yola çıkmadan önce Tahran’da bir kez daha saldırıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ruhani, ABD destekli Körfez ülkelerini Ahvaz’daki saldırının sorumluluğunu üstlenen gruba (Ahvaz Arap Demokratik Hareketi) ‘finansal ve askeri yardım yapmakla’ suçladı. ‘ABD’nin Körfez ülkelerine bu suçları işlemeleri için kaynak sağladığını’ söyleyen Ruhani, ‘İran’ın bu suçlara hukuk ve ulusal çıkar çerçevesinde yanıt vereceğini’ belirtti.

Kaynak: Yeni Şafak