Gazete Vatan Logo

Tahliye kanalındaki toprak kaydı: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki bir apartmanın bahçesine kışın dolan suları tahliye etmek için açılan kanaldaki toprağın kayması sonucu 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı

İşçilerin 20 gün önce memleketleri Diyarbakır'dan geldikleri, kanaldaki çalışmaları için günlük 20 YTL yevmiye aldıkları öğrenildi. Belediyeden izinsiz yapıldığı belirlenen çalışmayla ilgili apartman sahibi ve kepçe operatörü gözaltına alındı.

Olay, bugün saat 10.30'da Zeytinalanı mevkii Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 49 numaradaki apartmanın arka kısmında meydana geldi. Üç katlı apartmanın sahibi Niyazi Bükülmez zemini alçak olan ve kışın yağmurlarda dolan bahçesindeki suları tahliye edip kanalizasyona bağlayabilmek için özel bir nakliyat firmasından kepçe kiraladı. Niyazi Bükülmez, kepçenin açtığı çukurda beton boru döşemeleri için de yakındaki kahvede oturan, iş için 20 gün önce memleketleri Diyarbakır'dan İzmir'e gelen Ferit Çağlı (32), Ersin Kaplan (18), kardeşi Emre Kaplan (16) ve Hayati Erken (42) ile çalışmaları için günlük 20 YTL'ye anlaştı. Firmadan kiralanan, operatörlüğünü Süleyman Karadayı'nın yaptığı kepçe, apartmanın arkasında yaklaşık 5 metre uzunluğunda, 3 metre derinliğinde kanal açarken, dört işçi de çukura girip beton boru döşemeye başladı. Çalışma sırasında son beton boru döşenirken, kanalın her iki tarafındaki toprak kayıp işçilerin üzerine yığıldı.

VATANDAŞLAR KURTARDI
Toprak yığının altında kalan işçiler, kendi çabalarıyla dışarı çıkamazken, çığlıkları üzerine çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. İşçilerden Ersin Kaplan, Emre Kaplan ve Hayati Erken vatandaşlar tarafından kurtarılırken, sevkedildikleri Urla Devlet ve Dokuz Eylül Hastanelerinde tedaviye alındı. Yaralılardan Erken'in hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer ikisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. En altta kalan Ferit Çağlı'nın kurtarılması için itfaiyeden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu, yaşamını yitirdiği belirlenen Çağlı'yı toprağın altından çıkardı. Havasızlıktan öldüğü tahmin edilen Çağlı'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Çağlı'nın öldüğü haberini alan eşi Emine ve beş yaşındaki kızı Mensure de gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

İKİ GÖZALTI
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kanal çalışmasının belediyeden izin alınmadan yapıldığını belirledi. Belediyeden görevliler de olay yerinde incelemelerde bulunurken, apartman sahibi Niyazi Bükülmez ve kepçe operatörü Süleyman Karadayı polis tarafından gözaltına alındı. İki zanlının, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.

İLK DEFA ÇALIŞTIK
Olayda kardeşiyle birlikte yaralanan Ersin Kaplan, çalışmak için memleketlerinden geldiklerini, kahvede otururken apartman sahibinin yanlarına gelip iş teklif ettiğini, önceden böyle bir iş yapmamalarına rağmen parasız oldukları için teklifi kabul ettiklerini, en son beton bloğu koyarken bir anda toprağın üzerlerine yığıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı