Gazete Vatan Logo

Tahir Elçi olayının perde arkası

Tahir Elçi olayının perde arkası

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada silahlarla saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güvenlik Uzmanı Mete Yarar olaya ilişkin dikkat çeken detaylar paylaştı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra teröristlerin silahlı ve roketli saldırısına uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Sosyal medya hesabından olayı değerlendiren Güvenlik Uzmanı Mete Yarar dikkat çeken detaylar paylaştı. Tahir Elçinin basın açıklaması ile çatışmanın birbirinden farklı iki olay olduğunu söyleyen Yarar, Tahir Elçi'nin çatışma arasında kalıdığını belirtti. İşte Yarar'ın sosyal medyadan yaptığı değerlendirme:

"Şehit polisimiz ve Tahir Elçi'nin sevenlerine sabır diliyorum. Yaralılar için dua ediyorum. Olayın detaylarını Öğrenmeye başladıkça nasıl gerçekleştiğini ben de anlıyorum. Biraz farklı bir durum var. Planlı bir saldırı gibi durmuyor. Detayları yazacağım. Tahir Elçi'nin basın açıklaması ile Çatışma birbirinden farklı iki olay. Aracın içindekiler dün üç polisi yaralayan PKK'lı teröristler. Biri dünden beri aranan kaçak kişi. İki Tem polisi aracı durduruyor. Aracın içinden iki kişi polisin başına ateş açıyor. Iki poliste başından yaralanıyor. Biri şehit oluyor. Diğeri ağır yaralanıyor. Olay bundan sonra Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı yerde gerçekleşiyor. Olay ile basın açıklaması yapılan yer arası 10 metre. İki PKK'lı terörist surun içine giriyor. Açıklama yapılan yerde güvenliği sağlayan güvenlik bürodan bir polisi karnından yaralıyorlar. Bölgede bulunan güvenlik büro mensupları geriye dönüp ateş ediyor. Tahir Elçi çatışma arasında kalıyor. Tahir Elçi'nin hayatını nasıl kaybettiği otopsi sonucundaki balistik incelemede ortaya çıkacak. Olayın Başlangıcı böyle. Ardında ne var soruşturma belirleyecek."

Haberin Devamı