Gazete Vatan Logo

Tacizle suçlanan 85’lik dedeye ereksiyon testi

Diyarbakır’da engelli 16 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 85 yaşındaki M.K., “Kadın gibiyim” diye ifade verdi, teste gitti

Tacizle suçlanan 85’lik dedeye ereksiyon testi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 26 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre M.K., sokakta karşılaştığı engelli V.E.’ye yiyecek vereceğini söyleyerek onu evine götürdü. Evinde çocuğa tokat atan M.K.’nın çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. Babası, kaybolduğunu düşündüğü oğlunu komşu gençlerin de katılımı ile aramaya başladı. Evinin penceresinden bakanlar, M.K.’yı çocuğa cinsel istismarda bulunurken gördü ve müdahale edip kurtardı. Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne sevk edilen V.E.’nin muayenesinde tecavüz izleri tespit edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı, M.K. hakkında ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 18 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Tutuklu sanık M.K.’nın yargılamasına Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. M.K., “Ben mağduru çağırmadım. Kendisi evime geldi. Evin kapısı her zaman açıktır. İftira edildi. Ben o sırada elbisemi yıkıyordum. Bana saldırıp kafamı kırdılar. 85 yaşındayım, kadından farkım yok. Cinsel yönden kadın gibiyim. Gücüm yoktur. Bunlar zalimdir, yalan söylüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Baba da pencereden görmüş

İfadesi alınan mağdurun babası H.E. ise, olay tarihinde çocuğunun kaybolduğunu anlatırken, “Çocuğum zihinsel engellidir. Konuşamıyor ve duymuyor. Onu ararken komşular sanığın evini gösterip orada olduğunu söyledi. Pencereden baktığımda sanık çırılçıplak, çocuğun ise alt tarafı çıplaktı. Çocuğuma cinsel istismarda bulunuyordu. Evlerimiz bir birine çok yakındır. Bu sırada komşular da geldi ve onlar da durumu gördü” diye konuştu. Mahkeme çocuğun bulunmasına tanık olan mahalledeki gençlerin de ifadesini aldı. Tanıklar pencereden baktıklarında şüphelinin çıplak vaziyette mağdurun arkasında olduğunu, daha sonra yüzleri kapalı kişilerin gelerek sanığı evden çıkarıp linç etmeye çalıştığını söyledi.

Mahkeme, sanığın ereksiyon ve işlevselliğine dair rapor aldırılmasına karar verdi. Tutuklu sanık M.K., Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kontrole alındı. Raporda, sanıkta ereksiyonun yeterli olmadığı bildirildi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı