Gazete Vatan Logo

Tacize çözüm cepte

Faydalı telefon uygulamalarına taciz vakaları da eklendi. Bu uygulama tacize uğrayan kadınlara seri yardım imkanı sağlıyor.

Tacize çözüm cepte

Son dönemlerde artan taciz olaylarının önüne geçmek için geliştirilen mobil uygulamalar büyük ilgi çekiyor. Dünya’da ve Türkiye’de yaygın olarak kullanılan uygulamalarla, tehlike anında tek tuşla yakınlarınıza ve emniyet birimlerine konum bilginiz ulaşıyor. Tacize karşı korunmak için geliştirilen mobil uygulamalardan en çok kullanılanlar ise şunlar:

- bSafe: Bu uygulamada, belirlediğiniz kişilere konumunuzu göndererek anlık yardım desteği isteyebilirsiniz. Ayrıca Takip Et butonuyla istediğiniz kişilerin sizi haritadan canlı takip etmesini sağlayabilirsiniz.

- Watch Over Me: GPS özelliğiyle geliştirilen uygulamada, güvenli olmadığınızı hissettiğiniz anda, listeye eklenen kişilerin sizi harita üzerinde takip etmesi için bildirim yollanıyor. Bu bildirimler sadece telefon üzerinden değil, facebook ve mail adreslerinden de iletilebiliyor.

- Circleof6: Uygulamada kadınların kendilerini tehlikede hissettiği durumlarda seçtikleri 6 kişiye konum bilgisi göndererek tehlike durumlarına müdahale imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

- Kırmızı Işık: Bu uygulamada 3 kişinin iletişim bilgileri kaydediliyor. Salla uyar özelliğiyle tehlike anında bu kişilere bildirimle konum bilgisi yollanıyor. Uygulamada ayrıca Alo 183, Polis imdat, Jandarma’ya da acil imdat çağrısı ulaşıyor. Uygulamanın bir diğer özelliği ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şiddet İzleme Merkezleri’yle ilgili bilgilerin bulunması.

- Safebridge ve Icealert: Uygulamada sınırsız sayıda kişi listeye eklenerek tek tuş özelliğiyle acil durum çağrısı yapılabilir. Çağrı sırasında konum bilgisi otomatik olarak yollanıyor.