Gazete Vatan Logo

Tacizci kocasından böyle boşandı!

Tacizci kocasından böyle boşandı!

Kocasının 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğunu öğrenen kadın, eşinden boşanmak istedi ancak Antalya’daki yerel mahkemenin şoke eden kararıyla yıkıldı. "Bu suçu bir kez işlediği için tek başına boşanmaya neden olamayacağına" karar verildi.

12 yaşındaki küçük bir kıza cinsel istismarda bulunan kocadan boşanmak isteyen kadın, Antalya Aile Mahkemesi’ne giderek boşanmak istedi. Ancak kadın, yerel mahkemenin ‘bu kadar da olmaz’ denilen kararıyla adeta şoke oldu. Yerel mahkemenin hatası, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından düzeltildi.

BOŞANAMADI!

Antalya'da meydana gelen olayda, davalı koca bir süre önce 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. Suçu sabit görülerek bundan dolayı ceza aldı. Cinsel saldırıyı gerçekleştirdiği sabit olan adamın eşi, kocasının bu davranışından dolayı boşanmak istedi. Ancak yerel mahkemenin verdiği kararla adeta yıkıldı. Genç kadın, Antalya Aile Mahkemesine giderek başından geçenleri anlatan bir dilekçeyle boşanmak istediğini belirtti, dava açıldı. Hâkim davayla ilgili verdiği kararda, davalının bu suçu bir kere işlemiş olmasının tek başına boşanmaya neden olamayacağı vicdani kanaatine vardığının altını çizdi. Kararın gerekçesinde de, "Bu durumun evliliği, boşanmak isteyen kadın açısından çekilmez hale geldiğinin ispatlanması gerekir. Bu yolda delil getirmediği görülmüştür" diyerek davayı reddetti.

Haberin Devamı

Yüz kızartıcı suç işleyen bir adamla evli kalmak istemeyen kadın, yerel mahkemenin verdiği kararı temyiz ederek dosyaya Yargıtay'a taşıdı. Dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından incelenerek geçtiğimiz ay karara bağlandı. 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemeye ders verir nitelikte bir karar vererek genç kadını haklı buldu. Yüksek Mahkeme, Türk Medeni Kanununun 163. maddesinde yer alan “Küçük Düşürücü Suç İşleme” sebebine dayanarak kadının boşanmasına karar verilmesine hükmetti.

GÖKSEL ÇAĞLAV / VAHDET