Gazete Vatan Logo

Tacizci baba aile içi infaza kurban gitti

Öz kızını taciz eden baba, ailesi tarafından bıçaklanarak öldürüldü, ardından üzerine benzin dökülüp yakıldı YENİ

Mersin'de geçen hafta bir inşaatta, bıçaklanıp, yakılmış halde cesedi bulunan 4 çocuk babası 49 yaşındaki Cesim Y.'nin, aile içi infaza kurban gittiği ortaya çıktı. İnşaat bekçisi Mesut Y.'nin, öz kızıı taciz ettiği iddiasıyla eşi, kızı ve 2 oğlunun kurduğu planla bıçaklanarak öldürüldüğü, daha sonra üzerine benzin dökülüp yakıldığı anlaşıldı.

Merkeze bağlı Davultepe Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 1 Nisan'da tanınmayacak durumda bir erkek cesedi bulundu. Otopsi sırasında cesedin üzerinden büyük bölümü yanmış halde, bir erkek fotoğrafı çıktı. Jandarmanın mahalle muhtarına gösterdiği fotoğrafın Ağrı-Patnos nüfusuna kayıtlı Cesim Y.'ye ait olduğu belirlendi. Mesut'un ailesine ulaşan jandarma ekipleri, yanmış cesedi teşhis amacıyla yakınlarına gösterdi. Teşhisle cesedin Cesim Y.'ye ait olduğu kesinlik kazandı. Soruşturma sonunda Cebim Y.'nin yaklaşık bir ay önce öz kızı 14 yaşındaki S.Y.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla eşi tarafından şikayet edildiği, `Öz kızına cinsel taciz' iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Bu bilgiler üzerine Mesut Y.'nin eşi 47 yaşındaki Zöhre Y., 26 yaşındaki oğlu Murat Y., diğer oğlu 17 yaşındaki F.Y. ve tacize uğradığı ileri sürülen kızı S.Y. gözaltına alındı. Mesut Y.'nin 30 yıllık eşi Zöhre Y.'nin, sorgulamasında suçunu itiraf edip, öz kızına cinsel tacizde bulunduğu için eşi hakkında şikayetçi olduğunu hatırlatarak, "Serbest bırakıldıktan sonra da bu sapıklığı sürdürdü. Defalarca kendisini uyarmama rağmen dinlemedi. Sonunda, onu öldürmeye karar verdik. Havanın güzel olduğu bir gün öğleden sonra piknik yapmak üzere hep birlikte evden çıktık. Gittiğimiz tenha yerde, oğlum F. bıçakladı, öldüğünü anlayınca yakındaki bir inşaata götürüp üzerine benzin döküp ateşe verdik" dediği öğrenildi.

Anne ile 3 çocuğu, sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, cinayete karışan, ancak, adı açıklanmayan bir kişi de aranıyor.

Haberin Devamı