Gazete Vatan Logo

Taburcu oldular

Denizli’deki festivali izlerken üzerlerine spor ışığı düşmesi sonucu yaralanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci ve Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir ve koruma polisi Sümeyye Demirci dün sabah taburcu edildiler.

5’inci Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin Pamukkale’deki galasına katılmak için Amfi Tiyatro’ya giden Ayşen Zeybekci ile Nurtaç Demir’in üzerine spot ışık düşmüştü. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle sökülen spot ışığın görevliler tarafından duvar üzerine konduğu, Zeybekci ile Demir platformdan geçerken ışığın üstlerine düştüğü öğrenildi. Organizasyon da yağmur nedeniyle iptal oldu.

5 kişi ifade verdi

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan üç yaralı yapılan kontrollerin ardından önlem amacıyla sabaha kadar hastanede tutuldu. Önemli bir şeyleri olmadığı belirtilen yaralılar, dün sabah saat 08.00 sıralarında taburcu edildi.

Pamukkale Jandarması, savcılığın talimatıyla olayın ardından soruşturma başlattı. TRT’nin ışık ve ses düzeni hizmeti aldığı bir firmada çalışan 5 kişi olaydan sonra Jandarma Karakolu’na götürüldü. Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verme suçlamasıyla ifadeleri alınan 5 kişi, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, kaza nedeniyle dün Buldan ilçesindeki Tripolis Antik kenti ziyareti ve Babadağ ilçe gezileri iptal edildi.