Gazete Vatan Logo

Tabloların satışı Uzan'ın Petrus şaraplarının gölgesinde kaldı

TMSF, Erol Aksoy ve Dinç Bilgin'e ait tablo ve antika eserlerin satışında beklediğini bulamadı. Uzan'ın şaraplarının satıldığı son müzayedede rekor fiyatlara ulaşan TMSF, 90 tablo ve 80 antika eserden 2.5 trilyon lira gelir beklerken 1.8 trilyon lira elde etti

Erol Aksoy ve Dinç Bilgin'e ait tablo ve antikaların satışından 2.5 trilyon liraya yakın bir gelir bekleyen TMSF, 1.8 trilyon lirada kaldı. Antik A.Ş. tarafından dün düzenlenen, 90 tablo ve 80 antika eserin satıldığı açık artırmaya 150 kişinin üstünde katılım oldu ancak 68 esere hiç alıcı çıkmadı. 129 arkeolojik eserden sadece 21'i, 61 milyara satıldı.

En yüksek fiyat hoca Ali Rıza'ya
Birçok eser muhammen bedelinin altında satılırken, Dinç Bilgin'in koleksiyonundan Hoca Ali Rıza'nın İstanbul' konulu tuval üzerine yağlı boya tablosu 200 milyar lirayla müzayedenin en yüksek fiyata satılan eseri oldu. Satılamayan eserler 16 Ekim'de tekrar satışa çıkarılacak. Erol Aksoy'a ait 150 ve 100 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkarılan Halil Paşa'ya ait iki eser, Osman Hamdi Bey'in Eyüp Mezarlığı, J. Henri Durand Brager'in 'Kayalıklar ve Savaş Gemileri' eseri TMSF'nin elinde kaldı. Yine Aksoy'un koleksiyonundan Nazmi Ziya'ya ait "Anadolu Hisarı ve Göksu" isimli eser muhammen bedelinin çok altında bir fiyata, 85 milyar liraya satıldı. Dinç Bilgin'in koleksiyonunda bulunan Felix Ziem'e ait "Çeşme Önünde Osmanlı Kadınları" isimli yağlı boya eseri ise 150 milyar liraya satıldı. Erol Aksoy'a ait Fahr El Nissa Zeid'in yağlı boya çalışması da Ürdün Kralı'nın isteği üzerine müzayededen çıkartıldı. Eser, Amsterdam ve Paris'te sergilendikten sonra tekrar satışa çıkartılacak.

Hilye-i Şerifler ve Çinliler kapışıldı
Müzayedenin en çekişmeli geçen bölümü İznik Çinileri'nin ve Hilye-i Şeriflerin satışına geçildiği dakikalar oldu. 7.5 milyar muhammen bedele sahip olan İznik Seramik Tabak 13 milyara, 5 milyar muhammen bedelli Hilye-i Şerif 52 milyar liraya satıldı.

Haberin Devamı