Gazete Vatan Logo

Tablet bilgisayarlar internet trafiğini arttıracak

Tablet bilgisayarlar küresel mobil internet trafiğini 26 kat arttıracak...

2015 yılına kadar küresel mobil internet veri trafiği 26 katına çıkacak. Cisco’nun yayımladığı Görsel Ağ Endeksi Öngörü Raporu’na göre, en yüksek trafiği tablet cihazlar yaratacak. 4 yılda tablet cihazlardan kaynaklanan internet trafiği 205 kat artacak. 2015’te mobil veri trafiğinin ulaşması beklenen yıllık büyüklük olan 75 exabyte’ın karşılığı 19 milyar DVD, 536 katrilyon SMS mesajı ve 2000’deki toplam internet trafiğinin 75 katı. Raporun kapsadığı dönemde yıllık internet trafiğinde yüzde 92’lik artış olacağı öngörülüyor. Mobil veri trafiğindeki bu artışı tetikleyen iki unsur ise tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazların kullanımı ile mobil video içeriği tüketimindeki artış. Cisco’nun öngörüsüne göre, 2015’te mobil ağlara 5.6 milyar kişisel cihazla ve 1.5 milyar da cihazlar arası (Wi-Fi hariç) bağlantı olacak. Bu da dünyadaki her insan için en az bir bağlantı olacağı anlamına geliyor. Mobil videonun 35 katına çıkarak mobil veri trafiğinin yüzde 66’sını teşkil etmesi bekleniyor. Tablet cihazlardan kaynaklanan internet trafiği ise 2010’dakinin 205 katına çıkacak.

3D kameralı Optimus Pad Mart’ta piyasada



LG Electronics (LG), LG Optimus Pad’i GSMA Dünya Mobil Kongresi’nde tanıttı. LG Optimus Pad, 8.9 inç ekranıyla 7 ve 10 inçlik tablet PC trendinin ötesine geçiyor. LG Optimus Pad, Google’ın Android 3.0 platformu ve NVIDIA Tegra 2 mobil işlemci tarafından destekleniyor. Dünyanın ilk 3D kamerasına sahip tablet PC’si olan LG Optimus Pad, Full HD 1080p kod çözme özelliği ile kullanıcılara eşsiz bir multimedya deneyimi sunuyor.

LG Mobil İletişim İşbirimi Başkanı ve CEO’su Dr. Jong-Seok Park, “Piyasaya her gün akın akın çıkan tablet PC’lere bakarak, LG Optimus’un tablet PC’nin ne olduğu konusunda yeni standartlar koyması gerektiğine kesin olarak karar verdik. Bizce LG Optimus Pad, performanstan hiç ödün vermeden, taşınabilirliği ve izlenebilirliği en doğru şekilde bir araya getirmeyi başardı” dedi. LG Optimus Pad Mart ayından itibaren piyasaya çıkacak.

Defne, Afrika ve Asya Pasifik’in kapılarını Barselona’da araladı

Dünyada 20’yi aşkın ülkeye mobil operatörler için yazılım çözümleri sunan Defne Bilgi İşlem, GSMA Dünya Mobil Kongresi’nde yeni projelerini tanıttı. Defne Bilgi İşlem, bu yıl özellikle “Mobil Pazarlama” çözümleri ile dikkatleri üzerine çekti. Defne Bilgi İşlem Satış ve Pazarlama Direktörü Ekrem Duygu, 2011 gelirlerinde, ağırlıklı olarak yurtdışından kaynaklanacak yüzde 50 artış hedeflediklerini belirtti. Duygu, 5 yıldır GSMA’e katıldıklarını, stand ziyaretlerinin büyük oranda işe dönüştüğünü, geçen yıllarda Sri Lanka, Tacikistan, Pakistan, Hindistan, Bangladeş gibi ülkelerle iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini, böylece önce sadece Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine yönelik olan pazar hedeflerini, Kuzey ve Güney Afrika ile Asya-Pasifik bölgesine genişlettiklerini de kaydetti.

HTC, tabletteki rekabete Flyer ile girdi



TAYVANLI akıllı telefon üreticisi HTC tablet bilgisayarı Flyer’ı Barselona’da görücüye çıkardı. Android 2.3.3 işletim sistemine sahip olan HTC Flyer’ın 7 inçlik 600x1024 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekranı var. 1.5 GHz’lik tek çekirdekli işlemcisi ve 1GB’lık bir RAM’i bulunan üründe, 32 GB’lik dahili hafıza bulunuyor. Ürün sadece ciltsiz bir kitap ağırlığında ve ceket cebine sığabilecek kadar kompakt bir dizayna sahip.

HTC, Barselona’da 5 megapiksellik arka kamera ve 1.3 megapiksellik ön kamerası olan Flyer’ın yanında Facebook akıllı cep telefonlarıyla da ilgi çekti. HTC ChaCha ve HTC Salsa adlı yeni telefonlarda bulunan Facebook butonlarına basıldığında durum güncellenmesi, fotoğraf yükleme, lokasyon bilgisi, bilgi paylaşımı mümkün oluyor.

TürkTraktör 2010’da 28 bin traktör üretti

TÜRKTRAKTÖR ve Ziraat Makineleri A.Ş, 2010’da gerçekleştirdiği 28 bin 348 adetlik traktör üretimiyle, Türkiye’deki otomobil üreticileriyle yarışarak üretimde 6. sıraya yerleşti. TürkTraktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Marco Votta, 3 yılda Türkiye’de satılan her 2 traktörden birini ürettiklerini, şu anda 1.817 çalışanları bulunduğunu, 63 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Votta, TürkTraktör’ün geçen yıl üretimini yüzde 100’den fazla artırdığına dikkati çekerek, “Tarımsal ekipman sektörü daha küçük bir sektör olmasına rağmen yine de performansımızla otomotiv devlerine yakın oranlara çıktık. Üretimde 6’ncı, ihracatta 8’inci sıradayız” şeklinde konuştu. TürkTraktör Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Memet İlkan Kamber de, 2010 yılında toplam 28 bin 940 adet traktör satışı gerçekleştirdiklerini, bunun 8 bin 938 adedinin ihracat olduğunu, 1.2 milyar liralık ciroya ulaştıklarını belirtti.

Superbrands ödülü Vernel’in

HENKEL tarafından üretilen Vernel, Superbrands Ödülü’nün kendi alanındaki sahibi oldu. 86 ülkede yapılan araştırma ve değerlendirmelerde her ülkenin kendi alanında en iyi markaları belirlenirken, Superbrands Türkiye ve Nielsen Araştırma Şirketi de Türkiye’deki ölçümlerini tamamladı. Bunun sonucunda Vernel, 1.046 marka arasından kategorisinde rakiplerini geride bıraktı. Türk Henkel Çamaşır Bakım Ürünleri Pazarlama Yöneticisi Işıl Nergiz, Türkiye’de şu an yaklaşık 18 milyon hane bulunduğunu ve bu hanelerin yüzde 66’sında yumuşatıcı kullanıldığını belirtti. Nergiz’in verdiği bilgiye göre, Türkiye’de saatte ortalama 3 bin 800 adet Vernel satılıyor. Vernel ürünleri ile yılda 3.5 milyon ton çamaşır yıkanıyor.

Haberin Devamı