Gazete Vatan Logo

Taban ‘Hayır’ dedi Bahçeli ‘Başarı’

Referandum sonuçları MHP tabanında ‘Hayır’ diyenlerin öne çıktığını gösterdi. Parti lideri Bahçeli ise ilk sonuçların ardından yaptığı açıklamada “MHP üzerine düşen görevi harfiyen yerini getirmiştir. Bu çok önemli bir başarıdır” ifadelerini kullandı

Taban ‘Hayır’ dedi Bahçeli ‘Başarı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekim 2016’da meclis grup toplantısında “Cumhurbaşkanı yaptıklarıyla fiili durum yaratmıştır. Ak Parti başkanlık inadını sürdürecekse TBMM’ye getirmelidir. Ya 367 sınırını aşıp kanunlaşır ya da 330 eşiğinin üstünde kalarak referanduma gidilir” sözleriyle sürecin fitilini ateşlemişti. ‘Evet’ oyları yönünde gelen son anketler 1 Kasım 2015’teki genel seçim sonuçlarına işaret ederek Ak Parti’nin yüzde 49.50’lik oy oranı ile MHP’nin yüzde 11.90’lık oy oranının birleşimi olan yüzde 60 bandını gösteriyordu. Ancak ilk sonuçlar, MHP tabanının ‘Evet’ kanadına minimum düzeyde katkı sağladığı yönünde.

‘Türk milleti alnının akıyla çıktı’

Referandum sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ‘teşekkür’ telefonu alan MHP lideri Bahçeli, seçimlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Türk milleti tarihi nitelikli demokrasi imtihanından alnının akıyla çıkmış, irade ve tercihini sandıkta göstermiştir. 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan 2017 halkoylaması yüksek bir katılım, takdir edilecek huzur ve güven ortamında tezahür etmiştir. Aziz milletimiz büyük bir olgunluk içinde sandık başına gitmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesine hür iradesiyle onay vermiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘MHP görevini harfiyen yaptı’

Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan 2017’ye kadar üstüne düşen her görevi harfiyen yerine getirmiş, verdiği demokratik sözün ardında kararlı ve omurgalı şekilde durmuştur. Tüm dünyanın 16 Nisan Referandumuna dikkat kesilip hayır tercihinin öne çıkması için yaptığı baskı, şantaj, dayatma, zorlama ve tehditler Türk milletinin muazzam iradesiyle püskürtülmüştür. Bilinmelidir ki, Türkiye milli varlığını ve parlak geleceğini hedef alan çok çetin tehlike ve tuzaklarla dolu nazik bir dönemden geçmektedir.

Milli güvenliğimizi doğrudan hedef alan mihraklar komplo ve saldırılarını ağırlaştırarak sürdürecektir. 16 Nisan Referandumunun kampanya döneminde kıt imkanlara aldırmadan samimiyetle, inançla ve azimle mücadele ederek ülkemiz için ettiğimiz yemininin gereğini yapan, bunun için çalışan tüm parti teşkilatlarımızı ve dava arkadaşlarımızı kutluyorum. Sandıktan evet oyunun çıkması için mücadele veren Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a, iktidar partisi AKP’ye ve elbette bekamız için evet mührünü vuran Türk milletine şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

Sandığından 305 ‘Hayır’ çıktı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oy kullandığı Ankara, Anıttepe Ortaokulu 1285 no’lu sandıkta kullanılan 368 oyun 57’si evet, 305’i hayır, 6 tane ise geçersiz oy çıktı.

‘Eyalet’ etkisi mi?

Bahçeli’nin Erdoğan’ın başdanışmanı Karatepe’nin ‘eyalet’ sözlerine yaptığı çıkışın, MHP’de hâlâ kararsız olan kitleyi etkilediği düşünülüyor.

‘YSK’nın yaptığı tam bir skandal’

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, referandum için oy kullandıktan sonra Twitter üzerinden açıklama yaptı. Akşener, oy kullandıktan sonra Twitter’dan ilk olarak “Anayasa değişikliği referandumu için oyumuzu kullandık. Ülkemize, Milletimize Demokrasi, Adalet ve Huzur getirmesini dilerim” dedi. Akşener ilk sonuçların ardından yaptığı açıklamada ise, “Sayın Özdağ’ın söylediği bu mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili bu bir skandaldır. YSK’nın bunu kabul etmesi büyük bir skandaldır. Bu konu üzerinde arkadaşlarımız, 2 vekil arkadaşımız YSK’da. Gereken itirazları yapıyorlar. YSK bünyesinden aldığımız bilgi henüz çıkan sonuçları YSK girememiş. Yavaş veri giriliyor. Şu an itibarıyla 52 “Hayır” 48 “Evet” şeklinde görülüyor. Bu bilgiyi YSK’ya giden iki vekil arkadaşımız. Daha tamamlanmamış veriler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Oğan’ın kalesinde ezici ‘Hayır’ oyu

MHP’den ihraç edilen ve muhalif kanadın başını çeken isimlerden olan Sinan Oğan’ın memleketi Iğdır’da hayır oyları yüzde 65.14 ‘Hayır’ oyuyla ezici bir üstünlük sağladı. Oğan, referandum tarihi belli olduktan sonra memleketinde yoğun bir ‘Hayır’ kampanyası yürütmüş, kapı kapı dolaşarak değişikliği anlatmıştı. Oğan seçim sonuçlarından sonra Twitter hesabından Bahçeli’ye gönderme yaparak “Oldu mu şimdi, ne İsa’ya yarandın, ne Musa’ya...” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Teker teker yargılanacaklar’

‘Hayır’cı eski MHP’li vekil Ümit Özdağ da referandumun iktidar lehine açıkça ‘manipüle edildiğini’ söyleyerek “Bütün YSK üyeleri usülsüzlüğün önünü açıyor. Teker teker yargılanacaklar. Türk halkının almış olduğu karara başta YSK olmak üzere herkes saygı göstermelidir” açıklaması yaptı.