Gazete Vatan Logo

Tabak çanak gitti benzine indirim geldi

‘100 liralık benzine 40 liralık benzin bizden’ kampanyaları başladı

Art arda gelen zamlarla benzinin litresi 4 lirayı bulurken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) fiyatları düşürmek için yürürlüğe koyduğu promosyon yasağı 5 kuruşluk indirim getirdi. Koç Grubu’na bağlı OPET, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak şekilde kâr marjını 40 kuruştan 35 kuruşa indireceğini açıkladı. OPET tarafından yapılan yazılı açıklamada “OPET ve OPET bayilerinin toplam kâr marjının yüzde 10’una karşılık gelen promosyon maliyetleri ile ilgili tutar, 1 Şubat 2011 itibarıyla bayilere bildirilen pompa fiyatına indirim olarak yansıtılacak” denildi.

DİĞER ŞİRKETLER DE İNDİRİM SİNYALİ VERDİ

OPET’in ardından diğer şirketler de indirim sinyali verdi. Türkiye’de önemli bayi ağına sahip İngiliz petrol devi BP’nin diğer akaryakıt şirketleri tarafından yapılan indirimleri değerlendirdiği ve yeni bir strateji üzerinde çalıştığı öğrenildi. Petrol Ofisi ise indirim yerine kampanya düzenledi. Akaryakıtta promosyon uygulamalarının kaldırılmasının ardından şirketin sadakat programı Positive Card’da biriken hediye puanları ücretsiz akaryakıt alımı için kullanılabilecek. Şirket tarafından yapılan bir diğer kampanyada ise 100 lira ve üzeri akaryakıt alımlarında 40 liralık hediye akaryakıt kazandıran kampanyadan faydalanabilecekleri kaydedildi. Shell&Turcas Petrol ise yaptığı açıklamada ocak ayında şirketin dağıtım marjını düşürerek fiyatlarda aşağıya doğru bir ayarlama yaptığı hatırlatılarak, pazarın da bunu takip etmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Şirketin yazılı açıklamasında, Shell’in tasarruf sağlayan yeni ürünler geliştirerek tüketicinin yanında yer aldığı ifade edildi.

PROMOSYON YASAĞI 1 ŞUBATTA BAŞLIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 15 Aralık 2010 tarihli kararı gereğince akaryakıt satışlarındaki promosyon uygulamaları 31 Ocak 2011 tarihi itibarıyla sona eriyor. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, geçen hafta promosyonların sadece akaryakıt ürünleri ile ilgili indirim şeklinde olabileceğini kaydetmiş ve akaryakıt istasyonlarında yasaklanan detarjan, tabak çanak gibi promosyonların yerine benzin ve motorinde promosyon önermişti. Köktaş “100 litre benzin alana, 3 litre bedava olmalı” demişti. Promosyon uygulamasının sektör oyuncularına 50 milyon TL’lik ek maliyet yarattığı belirtiliyor

Haberin Devamı