Gazete Vatan Logo

T.C. kimlik no ile SSK hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılıyor?

T.C. kimlik numaranızla ve şifrenizle SSK hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilir, sigorta bilgilerinizin olduğu çıktısını da buradan alabilirsiniz. Bu işlemleri nereden yapacağınızın bilgisi haberimizin devamında.

T.C. kimlik no ile SSK hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılıyor?

SGK yani açılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hayatımıza girdiği günden itibaren birçok alanda vatandaşlarına kolaylık sağladı ve sağlamaya da devam etmektedir. Bu alanlardan en çok kullanılmakta olan ve en çok uygulaması olan alanı sağlık sektörüdür. Sağlık sektöründe oldukça büyük yardımları dokunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigortası olmayan vatandaşlara, işçilere, emekli vatandaşlarına, 18 yaş altı çocuklara sağladığı sağlık sigortası ile günümüzde oldukça önemli ve büyük bir yere sahiptir. Sağlık sektöründe oldukça yardımı dokunan SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu size sadece bir sigorta sağlamakla kalmayıp emekliliğinizde rahat edebilmeniz için de bir uygulama oluşturmuştur. Sigortalı olarak çalıştığınız süre içinde sigorta için ödediğiniz primler sayesinde belirli bir miktar prim demek daha doğru olacaktır. Yatırdığınız bu prim ve yaptığınız iş ölçüsünde size çalışma hayatınızın bittiği yani emeklilik zamanında bir maaş veriyor. Bu maaş emekli olduğunuz günden itibaren verilmeye başlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir kolaylığı da internet üzerinden oluşturmuş olduğu uygulamalar sayesinde birçok alandaki sorgulama işlemlerini internet üzerinden de gerçekleştirebilmesidir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden günümüzde birçok şey yapabilmekteyiz. Aklınıza gelebilecek bütün alışveriş veya alım satım işlemleri de dahil olmak üzere artık devlet dairesi işlemleri de yapılabilmektedir. Devlet dairesi işlemlerinden yazımızda anlatacak olduğumuz SGK’nın oluşturmuş olduğu resmi site üzerinden alınabilen SGK hizmet dökümü ve SSK hizmet dökümü belgeleridir. SSK hizmet dökümü alma işleminin diğer adı SSK sorgulama olarak bilinmektedir.

Daha önceki yıllarda SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturmuş olduğu iki adet resmi internet sitesi bulunmaktaydı. Şifreli ve şifresiz olarak işlem yapılabilen bu sayfalardan şifresiz işlem yapabildiğimiz E-SGM resmi sitesinin kapatılması nedeni ile artık işlemlerimizi yalnızca E-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak yapabiliyoruz. E-SGM resmi sitesinin kapatılmasının nedenleri arasında şifresiz olduğu için güvenli olmadığı ve işlemlerde aksaklıklar olduğu bilinmektedir. E-Devlet sistemi şifreli bir sistem olduğu için güvenlik sıkıntısı yaşanmamaktadır. E-Devlet sistemi ise oldukça düzenli ve işlem aksaklıkları olmadan yoluna devam etmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için belirtmiş olduğumuz gibi bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlemi yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yoksa ve bir şifre edinmek istiyorsanız size en yakın PTT şubesine yani bir postaneye gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek yapacağınız şifre alma başvurusu ile birlikte işlem ücretini ödemeniz halinde şifrenizi teslim alabilirsiniz. İşlem ücreti 2 TL’dir. Şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi kullanarak aldığınız bu şifre ile E-Devlet sisteminden birçok işleminizi yapabilmeniz mümkündür. Kimlik bilgilerinizi kullanarak aldığınız E-Devlet şifresini, güvenlik açısından kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Sizin adınıza alınmış olan bu şifre ile başka biri adına işlem yapabilmeniz olası değildir. Denemeyiniz.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümünüzü alabilmek için öncelikle SGK’ya bağlı olan kurumlardan hangisine kayıtlı olduğunuzu bilmeniz gerekmektedir. SGK, yoğunluk olmaması açısından daha önceki yıllarda üç ayrı sisteme bölünmüştür. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı olarak üç kolla yoluna devam eden SGK işlemlerini de bu kurumlara göre ayırmıştır. Bu kurumlardan kayıtlı olduğunuz kuruma göre hizmet dökümü alma işleminizi yapmanız gerekmektedir.

SSK kurumuna kayıtlı olan vatandaşlar hizmet dökümlerini şu şekilde alabilirler;

Öncelikle E-Devlet sistemi üzerinde bulunan SSK ile ilgili hizmet dökümü sekmesini açmanız gerekmektedir. SSK dediğimiz kurumun diğer bir adı 4A olarak bilinmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama sayfasında yapmanız gereken tek şey sayfa üzerindeki boşlukları doldurmaktır. Bu boşlukları T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile doldurduktan sonra bilgilerinizi kontrol ediniz. Doğru olduklarından emin olduktan sonra sayfa üzerindeki “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle SSK hizmet dökümü alma işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumuna kayıtlı vatandaşlarımız için de aynı işlemler geçerlidir. Tek fark açılacak olan sonuçlar ve işlem yapacağınız bağlantı adresidir. Bunun dışında SSK hizmet dökümü almak için yapılan işlemler bu kurumlar içinde geçerlidir. Bağ Kur diğer bir adı ile 4B, Emekli Sandığı 4C olarak bilinmektedir.

#kontrolok