Gazete Vatan Logo

T-Box'tan yeni konsept

İlginç ürünleri nedeniyle haylaz marka olarak isimlendirilen T-Box kutusundan çıktı!

BOYNER Grubu’nun ilginç ürünleri ve reklamlarıyla haylaz markası olarak nitelendirilen T-Box yeni bir konsepte geçti. Halk pazarlarından suşi restoranlarına kadar her noktada araştırma yapılarak yaratılan ürün sayısı 300’den 20 bine çıkarılırken mağaza metrekareleri 1.000’e yükseltildi. 5 yıl içinde 200’den fazla T-Box mağazasına ulaşılması hedeflenirken marka çatısı altında olduğu Ay Marka Mağazacılık’ın toplam cirosunda yüzde 50 paya sahip olacak.

Boyner Grubu’nun haylaz markası T-Box kutusundan çıktı, halk pazarından İstinye Park’a kadar herkesin markası olmak için yeni bir mağazacılık konseptini hayata geçirdi. Eğlenceli ve sıkıştırılmış ürünlerle tüketicilerin karşısına çıkan T-Box’ta yeni konseptle birlikte ürün sayısı 300’den 20 bine çıkarılırken mağaza metrekareleri de 1.000 metrekare olarak belirlendi. Ürünü fiyatlarının 9.99 ile 119 TL arasında değiştiği T-Box’ın yeni konseptini oluşturmak için halk pazarlarından suşi restoranlarına kadar tüketicilerin bulunduğu her noktada 9 ayda 15 kişilik özel bir ekip araştırma yaparken hedef yıl sonuna mevcut 13 T-Box mağazasına 12 tane eklemek ve 5 yıl içinde 200’ün üzerinde mağazaya ulaşmak.

Boyner’le kahve yaradı

T-Box’ın 5 yıl içinde Network, Que, Beymen Business, Fabrika, Divaresse, Altınyıldız, Arzu Kaprol markalarını çatısı altında bulunduran Ay Marka Mağazacılık’ın toplam cirosunun yüzde 50’sini gerçekleştirmesini hedeflediklerini söyleyen Ay Marka Mağazacılık A.Ş. Genel Müdürü Eren Çamurdan, “T-box bünyemize Haziran 2010’da katıldı. Bizim uzmanlığımız 100-600 metrekarelik alanlardaydı, T-Box’la bu rakamı 1.000’e çıkarıyoruz. Bu yıl açılacak yeni 12 T-Box mağazasıyla toplam 10 bin metrekare satış alanına ulaşacağız. Yeni mağazalarımızı da ‘nerede olmamalıyız’ mantığıyla açacağız. T-Box 5 yıl içinde çatımız altındaki tüm markaların cirosunu tek başına yapıyor olacak” diye konuştu.

T-Box’ın yeni konseptinin ilk tohumlarını Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in attığını da aktaran Çamurdan, “Bir yıl önce beni kahveye çağırdı. Şimdi geldiğimiz nokta burası” dedi.

T-Box’ın büyümesinin sadece Türkiye’yle de sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Çamurdan, “Ay Marka’nın markası Altınyıldız’ın İran, ABD ve Avrupa’da ofisleri, Dubai’de şirketimiz var. Şimdiden Abu Dhabi, Kuveyt, Katar gibi yerlerle flörtümüz başladı. Londra da görüşmelerin yapıldığı başka bir lokasyon” açıklamasını yaptı. Çamurdan, T-Box’ın halk pazarlarından İstinye Park’a kadar her yerde alışveriş eden müşterileri olacağını da aktardı.

Patenli ve scooter’lı satış temsilcileri

DAHA hızlı hizmet vermek için mağazalardaki satış temsilcilerinin bir kısmının patenli bir kısmının da scooter’lı olacağını söyleyen Doğan Kaşıkçı, “T-Box’ın bünyesinde sadece işi müşterilerin iyi bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlamak olan ‘Müşteri Mutluluk Müdürü’müz var” dedi.

Kutu zaten kıpırdanıyordu

DOĞAN Kaşıkçı, T-Box’ın yeni konseptinde ürünlerin müşterilerin aşık olması için yaratıldığını belirterek, “Hikayesi olan ürünler yaptık” dedi. Kaşıkçı, T-Box’ın neden bir konsept değişikliğine gittiği konusunda ise şu yorumu yaptı: “Kutu zaten kıpırdanıyordu. T-Box zaten dahiyane bir fikirdi ve yeni bir şey daha olacağı belliydi.”

Sihirli aynadan kıyafet yorumu

- T-BOX’IN yeni mağazacılık konseptinin ilginç detayları da içerdiğini söyleyen Ay Marka Mağazacılık A.Ş. T-Box’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doğan Kaşıkçı, şöyle devam etti: “Mağazalarımızda canlı olarak tasarımcılarımızdan öneri alabileceğiniz ya da üzerinizdekilerin resmini çekip mesaj gönderebileceğiniz, koleksiyonları inceleyebileceğiniz sihirli aynalar bulunuyor. Erkek müşterilerimiz sıkılırsa oyun bile oynayabilecek. Ayrıca müşterilerin ihtiyaç duyduğunda yanlarına gelmesi için satış temsilcilerini çağırabilecekleri butonlar koyduk. Vitrinlerimiz interaktif müşteriler vitrinden koleksiyonları inceleyebiliyor. Suşi restoranlarından esinlenerek mağaza içinde dönen teşhir alanları da yarattık.”

Mağazalardaki müzikler için de Virgin Radyo’yla anlaştıklarını ve saat saat çalınacak müziklerin özel olarak seçildiğini vurgulayan Kaşıkçı, özel bir kokunun da yaratıldığını, bunun satışa sunulacağını da belirtti.

Kutu zaten kıpırdanıyordu

DOĞAN Kaşıkçı, T-Box’ın yeni konseptinde ürünlerin müşterilerin aşık olması için yaratıldığını belirterek, “Hikayesi olan ürünler yaptık” dedi. Kaşıkçı, T-Box’ın neden bir konsept değişikliğine gittiği konusunda ise şu yorumu yaptı: “Kutu zaten kıpırdanıyordu. T-Box zaten dahiyane bir fikirdi ve yeni bir şey daha olacağı belliydi.”

Haberin Devamı