Gazete Vatan Logo

Swarovski taşlı laptop marketlerde satılacak

BİM marketlerinde laptop satarak pazara giren Alman elektronik devi Medion, Swarovski kristalleriyle süslü bilgisayar da getiriyor

Alman elektronik devi Medion Türkiye pazarına BİM'le girdi. Markette 1.495 YTL'ye dizüstü bilgisayar satarak Türkiye'de bir ilke imza atan Medion, bir ay sonra Swarovski kristalleriyle süslü dizüstü bilgisayarları satışa sunacak Dünyada aracıları ortadan kaldırarak direkt tüketiciye ulaşan ve böylece en son teknolojiyi en uygun fiyata sunma stratejisini izleyen Medion, Türkiye pazarında da bu şekilde büyümeyi hedefliyor. BİM marketlerinin ardından, coffee shoplar, yapı marketler ve tekstil zincirlerine girmek için gün sayan Medion, elektronik pazarındaki dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

İLK BİM'LE BAŞLADI
Medion Türkiye'de Anatech şirketiyle faaliyet gösteriyor. Anatech'in ortakları arasında ise Taç Yıldız'ın kurucuları da var. Anatech'in başında ise daha önce Medion'un Avustralya operasyonunu yöneten Selman Yılmaz bulunuyor. Sidney'den sonra şimdi Türkiye'de görevli olan Yılmaz, "Türkiye operasyonumuza yaklaşık üç ay önce pilot proje olarak BÎM mağazalarında mikro dalga fırın satarak başladık Ardından taşınabilir DVD player ile devam ettik. Şimdi 12.1 inch monitöre sahip dizüstü bilgisayar şansı var" dedi. Türkiye'de ilk kez indirimli marketlerde yüksek teknoloji ürünlerinin satışa sunulduğunu anlatan Selman Yılmaz, bunun Medion'un genel stratejisi olduğunu söyledi.

700 ÇEŞİT ÜRÜN
Medion'un 700'den fazla çeşit ürünü olduğunu kaydeden Yılmaz, "Her ürün bir kez satışa sunuluyor. 6 ay sonra aynı ürünü bulmanız mümkün değil. Ancak bir üst segmenti satılıyor. Son teknolojiyi en uygun fiyata satıyor, aracıları kaldırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı