Gazete Vatan Logo

Suyun bile soğuksa fiyatını şişirdiler

Esnaf, tüm etiketleri değiştirerek 9 günlük tatili tam anlamıyla fırsatçılığa dönüştürdü. Su bile buzdolabından çıkınca soğuk diye farklı fiyata satıldı. Çadırından kamp malzemesine, sahildeki şezlongundan süt mısırına varıncaya kadar hemen her şeyin fiyatı bayrama özel şişti.

Suyun bile soğuksa fiyatını şişirdiler

Esnaf, aşırı kalabalığı görünce dayanamadı ve bayrama özel tarifelerle tatilcileri adeta çıldırttı.

Otel fiyatlarında bayrama özel ekstra fiyat farkını bilerek hesabını kitabını yapıp tatile çıkanlar, suyun bile farklı fiyattan satıldığını görünce şaşkına döndü. Bazı esnaflar suyun buzdolabında elektrik tükettiğini bahane ederek suyu boyuna göre normal fiyatının 50 kuruşla 1 lira arasında farkla sattı. 0.5 litrelik küçük su dolaptan alındığında 50 kuruş farklıydı. Alınan su

1 litreyse fark da 1 lira oldu.

Belediyelerin ya da o bölgenin spor kulübünün işlettiği halk plajlarında bile bayram fırsatçılığı vardı. Normalde 10 lira olan şezlong ve şemsiyeler 25 liraya kiralandı. Sahilde şezlong bulduğu için kendini şanslı hissedenler de fiyat farkını sineye çekti. Midye dolmacısından, süt mısırcısına kadar her satıcı fiyatlarını bayrama özel şişirdi.

Çadırlar % 40 zamlı

Pek çok tatilci otellerde hatta pansiyonlarda yer bulamayınca çadıra yöneldi. Çadır satıcıları bu durumu fırsata çevirmekte gecikmedi. Normalde 500 lira olan bir çadırın fiyatı 650-750 lira arasına çıktı. Kamping alanlarında çadır kiralayanlar da fiyatlarına en az yüzde 50 zam yaptı. Karavan kiralama fiyatları da yüzde 100’e yakın arttı.

Haberin Devamı

Taksici matematiği
Taksiciler de her zamanki gibi fırsatçılıkta sınır tanımadı. Göcek ile Dalaman Havalimanı arasında normal zamanda 100 lira olan taksi ücreti 9 günlük bayrama özel 150 liraya çıktı. Taksiciler yüzde 50’lik zammı, akaryakıta gelen yüzde 9’luk zamla izah ederken, aslında fiyatın 200 lira olması gerektiğini belirtmeyi de ihmal etmedi.
Muz değerli oldu
Bayram yoğunluğu su sporlarına yönelik hizmet veren esnafı da mutlu etti. Deniz bisikleti, kano gibi ürünlerin saatlik kiralama fiyatları artarken, su içinde yapılan aktivitelerin de fiyatı yükseldi. Normalde kişi başı 25 lira olan bir muzun fiyatı bayrama özel 50 liraya çıktı.
Günlük tekne turuna zam
Bodrum, Marmaris, Göcek gibi limanlardan kalkan günlük gezi tekneleri de fırsatı kaçırmadı. Normalde kişi başı 80 ile 100 lira alan bu tekneler fiyatlarını bayrama özel 150 liraya çıkardılar. Ancak yine de teknelerde iğne atsanız yere düşmeyecek bir durum yaşandı. Arızalı, ekipmanları eksik, denize açılması sakıncalı tekneler bile tura çıktı.

Haberin Devamı