Gazete Vatan Logo

SUV modeliyle 10 yıl gençleşti

Jaguar’ın ilk SUV modeli F-PACE, Borusan Otomotiv Jaguar yetkili satıcılarında satışa çıktı. Jaguar’ın hafif alüminyum mimarisi kullanılarak segmentinin en hafif aracı olan F-PACE, kaslı yan çizgileri, çamurluk havalandırmaları ve ayrıştırıcı stop lamba tasarımıyla dikkati çekiyor.

SUV modeliyle 10 yıl gençleşti

Araç, ülkemizde 180 beygir güç üreten 2.0 litre dizel Ingenium ve 300 beygir gücünde 3.0 litre dizel Ingenium motor seçenekleriyle satılıyor.

2.0 litrelik versiyon, 0’dan 100 km/s sürate 8.7 saniyede çıkarken, 100 km’de ortalama 5.3 litre yakıt tüketiyor.

F-PACE; Pure, Prestige, R-Sport ve Portfolio donanım paket seçeneklerine sahip. Peki Jaguar ilk SUV modeliyle neleri hedefliyor?

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, F-Pace’in model ailesine katılması ile markanın daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşacağını, satış hızlarını önemli ölçüde artıracağını belirtti.

Jaguar markasını tercih eden müşteri profilinin F-Pace ile 10 yaş gençleşeceğini söyleyen Biryıldız, “Bu yıl F-Pace’ten 180-240 adet satmayı planlıyoruz. 2016 yılı toplam Jaguar satış hedefimiz 500 adet” dedi. Eşref Biryıldız, Avrupa’da F-Pace satın alacak müşterilerin üçte birinin kadın olacağını da ekledi.

Akıllı 4x4 sistemi var

Jaguar F-PACE’te yolculuğu daha güvenli ve konforlu kılmak için; şeritten ayrılma uyarısı, trafik işareti tanıma sistemi, adaptif cruise kontrol, kör nokta uyarı sistemi, acil durum freni, surround kamera sistemi, aktivite anahtarı gibi donanımlar yer alıyor. F-PACE’in dört çeker sisteminde kullanılan Akıllı Güç Aktarım Dinamiği isteğe bağlı çekiş özelliği sunuyor. F-PACE’in fiyatı 82 bin 500 eurodan başlıyor.

Haberin Devamı