Gazete Vatan Logo

SUV’da zirve yarışı

Dünyanın en hızlı büyüyen segmenti SUV’da rakiplerinin gerisinde kaldığını itiraf eden Volkswagen Grubu, 19 yeni modelle atağa kalkacak. VW zirveyi zorlamayı hedeflerken, rekabet iyice kızışacak.

SUV’da zirve yarışı

Dünyada SUV’ların pazar payı rekor seviyeye ulaşırken, rekabet iyice kızışıyor. Markalar her segmentte SUV üreterek bu büyük yarışta bir adım öne çıkmak istiyor. SUV rekabetinde rakiplerinin gerisinde kaldığını itiraf eden Volkswagen de atağa kalkacak markaların başında geliyor. Şirket 2020’ye kadar 19 yeni SUV modeli pazara sunarak satışlarını katlamayı hedefliyor. Pazarda her zaman ilk 3’te yer almaya alışık olan Volkswagen, böylece SUV sınıfında zirveyi zorlayacak.

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, Volkswagen ana merkezin SUV rekabetinde geri kaldığını itiraf ettiğini belirterek, “Avrupa’ya baktığımızda sedan döneminin bittiğini ve SUV’ların patlama yaptığını görüyoruz. SUV’ların pazar payı yüzde 34’e kadar çıktı. 2014-2017 yılları arasında SUV satışları yüzde 67 arttı. Dünyada satışlar 16.6 milyon adetten 27.8 milyon adede yükseldi. VW tarafında satışların yüzde 14’ü SUV’lardan oluşuyor” diye konuştu.

Elektrikli I.D Crozz geliyor

Yenilenen Touareg’in Avusturya’nın Salzburg şehrindeki test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Bottaro, VW’nin 2020’ye kadar yeni modellerle SUV segmentinde atağa kalkacağını söyledi. 2020 yılı itibariyle VW’nin dünyada toplam 19 yeni SUV modelini pazara sunacağını belirten Gino Bottaro, hedeflerini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“SUV’da geç kaldık ama farkı kolay kapatırız. Ürün gamının tamamlanmasıyla 2020’den sonra toplam VW’nin satışlarının yüzde 40’ını SUV’lar oluşturacak. 2020’de AB’de VW içinde SUV’ların pazar payı ikiye katlanarak yüzde 28’e ulaşacak. SUV ürün gamımızın tamamlanmasıyla satışlarımızın yüzde 25’ten fazlasını SUV’lar oluşturacak. Yeni Touareg Haziran’da satışa sunulacak. Hedefimiz bu yıl 200 Touareg satmak. Touareg’in bulunduğu segmentte 3 bin 500 araç satılıyor. Bu segmentin yüzde 80’i 2.0 litre motorlu, yüzde 20’si 2.0 litrenin üzerindeki modellerden oluşuyor. Atağımız B-SUV modeli T-Roc’la Kasım’da sürecek. T-Cross 2019’un ilk çeyreğinde ve elektrikli I.D. Crozz 2020 sonrasında yollara çıkacak.”

Asyalı markalar en tepede

Haberin Devamı

MARKALARIN SUV penetrasyonunda VW son sıralarda yer alıyor. VW Grubu’nun satışlarının yüzde 19’u SUV’lardan oluşuyor. Ancak yeni Tiguan’la önemli bir çıkış yakaladı. Tiguan satışları yüzde 34 artışla 695 bin adede çıktı, dünyada en çok satan 4’üncü SUV oldu. VW, 868 binlik satışla da dünyada 8’nciliğe yükseldi. SUV’da ilk 3’ü Toyota, Nissan ve Honda oluşturdu. 10.1 milyon SUV’un satıldğı Çin, bu alanda lider. Great Wall, yüzde 98’lik penetrasyon oranıyla ilk sırada. SUV satışlarının oranı Tata’da yüzde 69, Dongfeng’de yüzde 56, Geely’de yüzde 50, Mazda’da yüzde 45, FCA’de yüzde 40, Honda ile Renault-Nissan’da yüzde 38, Hyundai-Kia’da yüzde 32, BMW Grubu ile Daimler’de yüzde 31, Ford ve GM’de yüzde 29, PSA, Toyota ve Subaru’da yüzde 26, Suzuki’de yüzde 16 olarak gerçekleşti.

Yeni Touareg 157 bin euro
Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon adet üretilen Touareg yenilendi. Araç tamamen yenilenen tasarımının yanı sıra, dijitalleşen özellikleri, gelişmiş sürüş destek sistemleri ve dinamizmi ile öne çıkıyor.
Haziran’da 157 bin euroya (829 bin TL) satışa çıkacak Touareg’de 286 beygir güç üreten 3.0 litre
V6 motor yer alıyor. 8 ileri tiptronik şanzıman ve 4MOTION sürekli dört çeker sistemine sahip Touareg’de; 12.3 inçlik dijital kokpit, LED Matrix far sistemi, kolay açılır/kapanır bagaj kapağı, park asistanı, 19 inç Osorno alaşım jantlar, aracın yerden yüksekliğini ayarlayabilen havalı süspansiyon sistemi, Vienna deri koltuk döşemeleri, sürücü tarafında hafıza özelliği bulunan elektrikli ön koltuklar, ön/arka koltuklar ile direksiyonda ısıtma özelliği ve 4 bölgeli tam otomatik klima bulunuyor.

Haberin Devamı