Gazete Vatan Logo

SUV bombardımanı

Skoda, Kodiaq’tan sonra yeni SUV modeli Karoq’u görücüye çıkardı. 1.6-dizel-otomatik versiyonu olan araç, seneye ilk çeyrekte gelecek

SUV bombardımanı

Skoda, Kodiaq ile başlattığı SUV atağına yeni bir halka daha ekledi. Yeti’nin yerini alan Karoq’un dünya lansmanı gerçekleştirildi. Dinamik tasarıma sahip Karoq’ta; şişkin çamurluklar, krom kaplı radyatör ızgarası, LED farlar ve arkaya doğru alçalan tavan öne çıkıyor.

Skoda’nın otomotiv pazarının en hareketli ve en dinamik markalarından biri olduğunu belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Hem Avrupa hem de Türkiye’de SUV’lara talep durmaksızın artıyor. 2006’da yüzde 5.5 olan SUV’ların payı, 2016’da yüzde 15’i aştı. C-SUV’ların payı yüzde 53 civarında. Tamamen yeni bir araç olan Karoq, isimlendirme açısından da ilk SUV modelimize uyum sağlıyor ve SUV yelpazemizin bir üyesi olduğunu kanıtlıyor” dedi. Senyücel, Karoq’u 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye’ye getireceklerini söyledi.

Tolga Senyücel, şu bilgileri verdi: “Karoq, yeni motor gamında farklı tüketici beklentilerini karşılayacak alternatifler sunacak. Özellikle Türkiye’de 115 beygir güç 1.6 TDI dizel motor ve 7 ileri DSG seçeneğiyle ilgi çekecek.”

Haberin Devamı