Gazete Vatan Logo

Suudi savcının Kaşıkçı turu

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb dün ikinci kez İstanbul Başsavcısı Fidan’la görüştü. Muceb daha sonra Cemal Kaşıkçı’nın kaybedildiği başkonsolosluğa gidip inceleme yaptı

Suudi savcının Kaşıkçı turu

Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb ikinci kez İstanbul Adliyesi’ne giderek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la görüştü. Muceb, ardından yaklaşık 1.5 saat Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda incelemelerde bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek protokol kapısından içeri giren Suud Muceb ve beraberindeki heyet, Başsavcılık makamına geçti. Başsavcının giriş yaptığı A kapısı önüne adliye mensupları alınmazken, görüntü çekimine de izin verilmedi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından adliyeden ayrılan Muceb, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili incelemelerde bulunmak için Levent’teki Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na gitti. Burada yaklaşık 1.5 saat kalan Suudi Arabistan Başsavcısı, daha sonra konsolosluk binasından ayrıldı.

Reddedildi iddiası

Muceb, Başsavcı Fidan ile önceki gün de adliyede görüşmüştü. Yeni Şafak gazetesi, dünkü görüşmede Kaşıkçı’nın infazına ilişkin ifade, görüntü ve telefon kayıtları dahil tüm verilerin tamamını istediği ileri sürülen Muceb’in talebinin geri çevrildiğini iddia etmişti. Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı’dan, 2 Ekim Salı günü evlilik işlemleri için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’a girdikten sonra bir daha haber alınamamıştı. Suudi Arabistan yönetiminden 20 Ekim’de yapılan açıklamada, Kaşıkçı’nın “konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğü” belirtilmiş ancak cesedinin nerede olduğuyla ilgili bir bilgi verilmemişti. İstanbul Başsavcılığı’nca konsoloslukta ve Başkonsolos Muhammed el Uteybi’nin konutunda inceleme yapımış, 38 konsolosluk çalışanının ifadesine başvurulmuştu.

Haberin Devamı