Gazete Vatan Logo

Suudi Prens Waleed bin Tallal Boyner'in Mısır'daki ortağı oldu

Beymen'in Şubat ayında Mısır'da açacağı 6 bin 500 metrekarelik mağazadaki ortağı dünyanın en büyük portföy yatırımcılarından Suudi Arabistanlı Prens al-Waleed bin Tallal oldu. Bin Tallal, Citigroup, Apple ve Disneyland'ın da ortağı konumunda bulunuyor

Cem Boyner 26 Şubat 2005'te Mısır'ın başkenti Kahire'de 'Nil Beymen' adıyla açılacak mağazada dünyanın en büyük portföy yatırımcılarından Prens al Waleed bin Tallal ile gücünü birleştirdi. Nil Kahire mağazası Four Season's Oteli'nin altında yer alacak. Prens, Kanada kökenli Four Season's otellerinin de ortağı bulunuyor.

Cem Boyner ortaklıkla ilgili olarak "Otelin altındaki alanda büyük bir mağaza açılmasını istiyorlarmış. Bunun için de dünyanın en büyüklerinden Amerikalı bir mağazacılık grubuyla görüşmeler sürdürüyorlarmış. Biz de Kahire'de benzer bir proje için araştırma yapıyorduk. Bunu duyunca bizimle de görüşmeye başladılar ve sonunda bu mağazayı birlikte işletmeye karar verdik. Her iki tarafın da yüzde 50 payı olacak" dedi.

Nil Beymen'in ortağı Prens el-Waleed Bin Tallal aynı zamanda Citigroup, Apple, Disneyland gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin de hisselerinin yüzde 10'lara ulaşan bölümünü elinde bulunduruyor. Yatırıma olarak Prens'in en büyük özelliği bu şirketlere hisse senedi fiyatlarının çok düşük olduğu dönemlerde ortak olması ve böylelikle servetini hızlı şekilde artırması,Nil Beymen 6 bin 500 metrekarelik bir alanda açılacak ve Beymen'in hemTürkiye, hem de yurtdışındaki en büyük mağazası olacak. Cem Boyner'e göre 18 milyon nüfuslu Kahire'de Nil Beymen'in müşterisi olma potansiyeline sahip 500 bin kişi bulunuyor. 11 Eylül olaylarından sonra ABD'yi ziyarette zorlanan ve Avrupa'ya yaptıkları seyahatleri de azaltan Araplar'ın Kahire'ye yöneldiklerini söyleyen Boyner şunları kaydediyor: 'Artan turizm hareketi nedeniyle Fours Seasons Kahire'de ikinci otelini açacak. Kahire aynı zamanda Afrika'ya açılan bir kapı. Alt ay öncesine kadar yurtdışından giyim eşyası ithali yasaktı. Önce yüzde 40 gümrükle ithalatı serbest bıraktılar. 3 hafta önce de gümrük yüzde 20'ye indi. Mısırlılar'ın bugüne kadar yurtdışında alışveriş yapan bölümü dışındakiler deyim yerindeyse lüksün demokratikleşmesi nedeniyle ilk kez ithal giyim eşyası kullanmaya başlayacak. Kahire'den umutluyuz." İlk yıl 21 milyon dolarlık ciro yapmayı hedefleyen Nil Beymen'in 5 yıl sonunda 40 milyon dolarlık ciro rakamına ulaşması bekleniyor.

Beymen Nişantaşı'na gelenler ortalama 1500 $'lık alışveriş yaptı
Beymen Nişantaşı birinci yaşını doldurdu. Bir yılda 16 bin 198 kişi Beymen Nişantaşı'ndan alışveriş yaptı. Beymen geçen yıl cirosunu yüzde 40 artırırken bunun yüzde 20'lik kısmı Nişantaşı'ndan sağlandı. Beymen Genel Müdürü Esel Çekin Nişantaşı mağazasında ortalama bir müşteriden yıllık 1500 dolarlık ciro elde ettiklerini söyledi.

Beymen Nişantaşı mağazasının performansı Boyner Grubu'na benzer konseptte ikinci mağazayı Ankara'da açtırıyor. 4 milyon dolara malolan Beymen Kavaklıdere mağazası 2005 Eylül'de hizmete girecek. Bu arada Beymen Moskova mağazası da bugün açılacak.

Moskovalılar'a bugüne kadar görmedikleri bir hizmet sunmayı planladıklarını söyleyen Cem Boyner'e göre ülkede 70 yıl süren eşitlik perakende sektöründe bazı sıkıntıları da beraberinde getirmiş. Perakendesektöründe eşitlik pratikte müşteriye karşı ilgisizlik olarak yansımış. Moskova mağazasında elemanlar eğitimden geçerken ayakkabı satışı yapacak Rus elemanlar' Müşterinin ayağına eğilecek miyiz?' diye sormuş. Boyner "Bizim artımız servis. Bu da müşteri karşısında eğilmeyi gerektiriyor. Önce onlara biz göstereceğiz. Ruslar da görmedikleri bir servis alacak" diyor.

Haberin Devamı