Gazete Vatan Logo

Suudi Kralı’nın ziyaretinden dikkat çeken ayrıntı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dünTürkiye’ye geldi. Askeri tören mangasının önünden geçen Suudi Kralı Selman'ın asker selamı işaretinde bulunması dikkat çekti.

Suudi Kralı’nın ziyaretinden dikkat çeken ayrıntı

Suudi Arabistan Kralı Selman 14-15 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nden önce Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini Riyad'ta uçağının kapısında karşılayan Kral Selman'a aynı jestle karşılık verdi. Erdoğan Kral Selman'ı Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı.

Kraldan paşaya asker selamı

Askeri tören mangasının önünden geçen Suudi Kralı Selman'ın, karşılama heyetinde yer alan Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak'ın kendisine asker selamı vermesi sırasında eliyle asker selamı işaretinde bulunması dikkat çekiciydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılamanın ardından Kral Selman ile Esenboğa Havalimanı VIP salonuna giriş yaptı. Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, daha sonra havaalanından ayrılmak üzere makam aracına yöneldi. Erdoğan, Kral Selman'ı Cumhurbaşkanlığı forslu makam otomobiliyle kalacağı otele kadar eşlik ederek bıraktı. Kral Selman'ın çantasındaki konuların başında İslam ordusu, Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'daki terörle mücadele var. Kral Selman'ın Mısır'ın ardından Türkiye'ye yaptığı ziyaretin bir diğer önemli başlığı, bölgedeki enerji koridorunun güvenliği.

Haberin Devamı