Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan Kaşıkçı için 'kan parası' ödeyecek!

Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili Riyad'ın kan parası ödeyeceğine dair Ankara'yı bilgilendirdiği belirtildi.

Suudi Arabistan Kaşıkçı için 'kan parası' ödeyecek!

Katar merkezli Al Jazeera kanalına konuşan bir Türk yetkiliye göre, Suudi kraliyeti, Suudi gazetecinin oğulları ve Türk nişanlısı Hatice Cengiz'e şeriata göre kan parası ödeyeceğini bildirdi.

Suudi Kralı Selman ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) tarafından ağırlandıktan sonra ülkeden çıkış izni alan Salah ve Abdullah bin Kaşıkçı, CNNe verdikleri mülakatta, Suudi yetkililere babalarının ölüsünü teslim etme çağrısı yapmıştı. Babalarını vasiyetindeki gibi doğum yeri Medine'ye gömmek istediklerini belirten iki kardeş, Kral Selman'ın sorumuluları adalete çıkarma çabalarına güvendiklerini ifade etmişti.

'HASPEL TÜM KANITLARI GÖRDÜ'

Al Jazeera'ya konuşan bir Türk güvenlik yetkilisi de geçen hafta Türkiye'ye gelen CIA Direktörü Gina Haspel'in Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm kanıtları gördüğünü söyledi.

Türk güvenlik yetkilisi, "Deliller operasyonun Suudi liderliğinin en üst düzetinin emirleriyle gerçekleştirildiğini kanıtlıyor" diye ekleyerek MbS'ye işaret etti.

'ABD VE AVRUPA'NIN BASKIYI ARTIRMASI İÇİN'

Haberin Devamı

Haspel'in de buna ikna olmuş şekilde Türkiye'den ayrıldığını ifade eden Türk yetkili, resmin bütünü hakkında Haspel ve Avrupalı yetkilileri bilgilendirerek, Riyad'a cinayetle ilgili daha fazla ayrıntı açıklaması için ABD ve Avrupa'nın baskısını artırmaya çalıştıklarını belirtti.