Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan`dan petrol piyasasında yankı uyandıracak açıklama

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman, "Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya petrol üretiminde 10-20 yıllık işbirliği anlaşması üzerinde çalışıyor." dedi.

Suudi Arabistan`dan petrol piyasasında yankı uyandıracak açıklama

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kontrol altında tutmak için Rusya ve OPEC üyesi olmayan diğer ülkeler ile uzun vadeli işbirliği anlaşması yapmaya çalıştığını söyledi.

Muhammed bin Selman, Reuters ile söyleşisinde "Yıllık anlaşmalardan 10-20 yıllık bir anlaşmaya geçmek için çalışıyoruz. Resmin tamamı bütünü üzerinde mutabıkız, ama ayrıntılar üzerinde henüz anlaşma sağlayamadık" dedi.

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının çökmesi üzerine üretimin sınırlanması amacıyla Rusya ve diğer üretici ülkelerin işbirliği yapmasını 2017 yılında sağladı. Suudi Arabistan petrol bakanı da geçen hafta bu anlaşmanın 2019'da da devam edeceğini umduklarını ifade etti.

Veliaht prens Suudi Arabistan ulusal petrol şirketi Aramco'nun sermayesinin yüzde 5'inin halka arzının piyasa koşullarına bağlı olarak bu yıl sonunda veya 2019 başında yapılabileceğini ifade etti.