Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan'dan gelen görüntüler dünya basınında etki yarattı

Ülkenin imajını değiştirmek için bir süredir değişikliğe giden Suudi Arabistan'dan birbirinden farklı fotoğraflar geldi.

Suudi Arabistan'dan gelen görüntüler dünya basınında etki yarattı

Suudi Arabistan'da al-Soudah isimli festival geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Ülkenin imajını değiştirmek için bir süredir değişikliğe giden Suudi Arabistan'dan birbirinden farklı fotoğraflar geldi.

Krallık turizmi geliştirmeyi ve ülkeyi revizyondan geçirmeyi amaçlardan, sıradağların üzerinde yoga meraklıları, aşırı macera arayanlar, çiçekten taçlar takanlar, turist ve gelenekçi aileleri bir araya getirdi.

500 yıllık yapılara gerçekleştirilen ışık gösterileri göz kamaştırdı.Yemyeşil dağlarda doğa sporlarıyla ilgilenenler büyük heyecan yaşadı.Festival, katılımcılara, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti sürme, yamaç paraşütü, ata binme, çelik halatla iniş, bungee jumping gibi birçok doğa sporunun bir parçası olma şansı verdi.

Festivalden yansıyan görüntülerde, kadınların çelik halatla iniş yaptığı, genç kadınların konserde erkeklerle karışık bir şekilde oturup eğlendiği görülüyor.

Yıllarca sinema yasağı olan ve kadınların spor yapması hükümet ve toplum karşılanmayan Krallık'ta artık kadınlar konsere gidebiliyor.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan artık petrol zenginliğinin kamu harcamalarına ve istihdam yaratmaya yetmediği, din adamlarının kraliyet ailesinin yeni liderleri üzerindeki nüfuzunun eskiye kıyasla azaldığı 21. yüzyılya uyum sağlamak zorunda.