Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan Başsavcılığından flaş açıklama

Suudi Arabistan Başsavcılığı, yolsuzluk nedeniyle gözaltına alınanlar ile onlarla bağlantılı 376 kişiye ait banka hesabının dondurulduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan Başsavcılığından flaş açıklama

Başsavcı Şeyh Suud el-Muceb, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından ifadeye çağrılanların sayısının 320'ye ulaştığını, bunlardan bazılarının savcılığa sevk edildiğini, şu ana kadar tutuklananların sayısının ise 159 olduğunu belirtti.

Yolsuzlukla suçlananların çoğunun anlaşmayı kabul ettiğini ve haklarındaki işlemlerin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Muceb, gözaltına alınanlar ile onlarla bağlantılı 376 kişiye ait banka hesabının dondurulduğu bilgisini verdi.

YA ANLAŞMA, YA SAVCILIK...

Ülkedeki yolsuzluk davalarının iki aşamada gerçekleştiğini vurgulayan Muceb, şunları kaydetti:

"Birincisi müzakere ve anlaşma. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, kamuoyu çıkarına uygun şekilde karar veriyor. Bu aşamanın birkaç hafta içinde bitmesi bekleniyor. Gözaltındakiler, bu aşamada istedikleri ile iletişim kurabiliyor. Yolsuzlukla suçlanan kişi, anlaşmayı kabul etmez ya da suçunu inkâr ederse başsavcılığa sevk ediliyor. İkinci aşama da savcılığa sevk edilmesinin ardından başlayan rutin işlemlerdir."

Haberin Devamı