Gazete Vatan Logo

Süt savaşları KOP’u yarattı

Zincir marketlerdeki et ve süt ürünleri fiyatlarındaki rekabet kızışıyor. Müşterilerine daha uygun fiyatla ürün sunmak için kaynağa indiklerini söyleyen CarrefourSA yönetimi, 1 ay içerisinde KOP markasıyla kendi süt ve süt ürünlerinin raflardaki yerini alacağını açıkladı.

Süt savaşları  KOP’u yarattı

CarrefourSA’nın 2017 çalışmalarını değerlendiren CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, 2018’de yapacakları hakkında bilgi verdi. Et, süt ve süt ürünlerinin fiyat artışlarından bahseden Ergin, özellikle etin fiyatının zaman zaman ABD’deki fiyatların 2-3 katına çıkabildiğini söyledi. Ellerinden geldiğince müşterilerine daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için ürünlerin kaynağına doğru ilerlediklerini, kendi üreticilerini oluşturmaya çalıştıklarını belirten Ergin, “Meyve, sebze ve bakliyatta yaptığımız çalışmaları, süt ve süt ürünlerinde de yapacağız. Perakendede bu konuda bir savaş var. Bu ürünlerdeki indirimler oldukça önemli. Fiyat ve çeşitlerde herkes birbirini gözlüyor” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri ile anlaştıklarını ve Eskişehir’deki bir üreticinin sadece kendileri için çalışacağını anlatan CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece de 1 ay içerisinde raflarında KOP markasıyla kendi süt ve süt ürünlerinin yer alacağını açıkladı. Diğer marka ürünlerin fiyatlarına göre daha uygun olacak KOP ürünlerinde kâr öncelikler arasında olmayacak. Ergin, her gün 450 bin tüketiciyi ağırladıklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin 55 şehrinde 33’ü hiper, 372’si süper, 196’sı mini ve 24’ü de gurme olmak üzere toplam 625 market ve 516 bin metrekare satış alanına ulaştık. Türkiye’nin ilk süpermarket zinciri markası olan Gima’ya yeniden hayat verdik.” 2017’yi 4.6 milyar TL ciro ile sonlandırdıklarını da söyleyen Ergin, “Operasyonel kârlılığımızı, geçtiğimiz yıla oranla 126 milyon TL’ye yükselttik. Karşılaştırılabilir mağazalarımızda (LFL) yüzde 10.4 artış gerçekleştirdik. Bu yıl 170 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. 52 süpermarket açılışı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Düşük gelirliye açık bakliyat
Sepet harcamaları hakkında da bilgi veren Hakan Ergin, geliri iyi olanların sepetlerinde büyük boy ambalajlara, geliri düşük olanların da açık ambalajlara kaydığını söyledi. Alışveriş sıklığının arttığını ancak sepetin büyümediğini de belirten Ergin, evinde kaldığı düşük gelirli bir ailenin açık bakliyat kullandığını gördükten sonra bu konuda da çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Açık bakliyata çok önem verdiklerinin altını çizen Ergin, “Kararımızı aldık, yakında bazı marketlerimizde açık bakliyat satışımız da olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı