Gazete Vatan Logo

Süt dökmüş kediye döndüler!

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna 5 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. 1 yıldır süren takip sonucu düğmeye basıldı, Oktar ve ‘kedicikler’in de olduğu 188 kişi gözaltına alındı.

Süt dökmüş kediye döndüler!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adnan Oktar ve grubuna yönelik dün sabah, polis helikopterinin de hava desteği verdiği 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yaklaşık bir yıldır süren takipler sonucunda şikayetçilerin artması üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Soruşturma kapsamında 188 kişi gözaltına alınırken, 235 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Kaçarken yakalandı

Polis dün İstanbul’da 115 adrese baskın düzenledi. Gurubun lideri olarak gösterilen Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evine baskın düzenleyen polis ekipleri, Oktar’ın evden ayrıldığını tespit etti. Yapılan incelemede Oktar’ın aracıyla Sarıyer güzergahında seyir halinde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ekipler o bölgeye kaydırıldı. Oktar Sarıyer’de arabasında gözaltına alındı. Oktar’ın adamlarının ise polise direnmesi üzerine bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi.

TV kanalı da basıldı

Polis Adnan Oktar’ın yayın yaptığı A9 televizyonunu da bastı. Burada çalışanlar da gözaltına alındı. Televizyonun mali kayıtlarının yanı sıra bazı kişilerin özel görüntülerinin saklandığı iddia edilen bazı harddiskler de incelemeye alındı. Kedicik olarak bilinen Didem Ürer’in de gözaltına alındığı öğrenilirken Ürer gibi çok sayıda “kedicik” de operasyonda gözaltına alınanlar arasında. Aranan S.Ş. isimli kadın ise Antalya’daki evine yapılan baskında bulunamadı.

Haberin Devamı

100 odalı villada 22 gözaltı

Öte yandan dün akşam saatlerinde Kandilli’de bulunan 100 odalı bir villaya yapılan baskında 9’u kadın 22 kişi gözaltına alındı.

İngilizlerin oyunu bu!
Hastaneye getirilişi sırasında Oktar, “İngiliz derin devletinin oyunları bunlar, hepsi yalan” dedi. Oktar hastane bahçesindeki bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı.
Meyve suyu ve çamaşır istedi...
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Adnan Oktar, avukatları Atanur Demir ve Heyam Fidan ile görüştü. Avukat Demir, “Müvekkilim Adnan Oktar ‘Ben iyiyim’ dedi. Meyve suyu, elbise ve çamaşır istedi” dedi.

Hapiste de yattı Bakırköy’de de
- 1956’da Ankara’da doğdu.
- Güzel Sanatlar Akademisi ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü yarıda bıraktı.
- 1980’lerin başından itibaren üniversite öğrencileri ve gençlerden oluşan bir cemaat kurmak için çalışmalara başladı.
- 1993’e kadar yapılan incelemelerde 6 kez ruh sağlığının yerinde olmadığı raporlandı. Paranoid şizofren tanısıyla çürük raporu alarak askere gitmedi.
10 ay Bakırköy’de kaldı
- 1986’da Bulvar Gazetesi’nde yazdığı bir yazıda dini propaganda yapmak suçundan tutuklandı. Bu süreçte 9 ay cezaevinde kaldı. 10 ay ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattı.
Vakıf kurdu
- 1980’lerde topladığı müritleriyle 1991’de Bilim Araştırma Vakfı’nı kurdu. Geleneksel İslam anlayışı bırakıldı. Eğitimli, genç, zengin, güzel kızlar ve yakışıklı erkekler gruba dahil edildi.
- 1999’da lösemi hastası Doktor Oktar Babuna için toplanan kan ve para kampanyasına adı karıştı. Babuna için elde edilen 2.5 trilyonun Bilim Araştırma Vakfı’na aktarıldığı iddia edildi.
75 müridiyle gözaltı
- 12 Kasım 1999’da İstanbul polisi Oktar’ın Kandilli’deki evine baskın düzenlendi. Oktar’la birlikte müridi olduğu iddia edilen 75 kişi gözaltına alındı.
- Manken Ebru Şimşek’in de aralarında olduğu 20 kişi Adnan Oktar’dan şikayetçi oldu. Oktar’ın birçok ünlü kişiye seks kasetleri yoluyla şantaj yaptığı öne sürüldü.
Üç yıl hapis cezası
- Dava 24 Kasım 2005 tarihinde zamanaşımından düşürüldü.
- Yargıtay kararı bozdu. 9 Mayıs 2008’de Oktar, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Mason oldu
- Oktar ve müritleri 2011’de A9 TV adlı TV kanalını kurdu. Oktar burada evrim, Darwinizm ve İslami konularda ‘kedicikler’ olarak adlandırdığı dekolte kıyafetleri, aşırı makyajları ve sosyal medyadaki seksi pozlarıyla gündeme gelen genç kadınlar ile erkeklerle dans edip, şarkılar söylediği programlar yaptı.
- Yahudilik ve Masonluk Ansiklopedisi adlı kitabıyla bu grupları suçlayan Oktar, 14 Eylül 2013’te A9 TV’de canlı yayında İtalyan Mason Locası lideri Pilloni’nin elinden ‘33. Derece Mason Diploması’ alarak Mason oldu.

Haberin Devamı