Gazete Vatan Logo
Magazin Suşinin gizli evi Japonika

Suşinin gizli evi Japonika

Kendine özgü spesiyalleri ile İstanbul’un öne çıkan suşi mekanlarından biri olan Japonika, Etiler Akatlar’da gizlenmiş bir mekan olarak konumlanıyor. Nedeni ise suşi sevenlere butik hizmet vermek, sadece suşi sevenleri yer ve zaman gözetmeksizin çekebilmek. Genç işletmeci Jeff Duek ile suşinin inceliklerini konuştuk.

Suşinin gizli evi Japonika

Yeme-içme sektörüne giriş yapmanız nasıl oldu?

Kendimi bildim bileli Japon mutfağının içindeyim. Ailem suşi konseptini İstanbul’a ilk getirenlerden. Kısa bir süre emlak işi ile uğraşsam da işletmecilik ile ilgili ilk adımlarımı aile restoranımızda attım. Üç sene boyunca restoranın çeşitli bölümlerinde görev aldım. Geçen yaz Büyükada’daki beach club’ımızı işlettikten sonra, geçtiğimiz Eylül ayında yenilikçi ve füzyon bir mutfağa sahip olan Japonika Sushi’yi açtım.

Japonika’nın mönüsünü oluştururken nelere dikkat ettiniz?

Mönümüzü oluştururken Japonika’ya özgü lezzetler olmasına çok dikkat ettik. Özel suşi içeriklerini tamamen kendimiz oluşturduk. Bu nedenle kendi suşilerimizi farklı bir restoranda tadamayacaksınız. Şeffaf Kore noodle’ı, düşük kalorili ve glütensiz Shirataki noodle gibi yine restoranımıza özgü lezzetleri ekledik. Herkesin damak zevkine uyabilmek için klasik suşi, noodle, et, tavuk, pilav gibi yemek çeşitlerimiz de var. Bunların yanı sıra en kaliteli ürünleri kullandığımıza emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Özel worksholar da düzenliyoruz

Mekan biraz gizli bir noktada. Bunun özel bir nedeni var mı?

Keşfedilmesi zor bir noktadayız ancak restoranımızdan internet üzerinden sipariş veren insanlar, mekanı çoktan keşfetmiş durumda. Restorana gelen neredeyse herkesten “Eve sipariş verdik, çok beğendik. Yerinizde de yemek istedik” şeklinde yorumlar alıyoruz. Suşiyi gerçekten seven ve sadece o mekanda görünmek için değil, suşi yemeyi eşsiz bir deneyim olarak görenler için gizli bir noktadayız. Artık İstanbul’da gizli yerlerde konumlanan birçok restoran var ve insanlar gizli yerleri keşfetmeyi seviyor.

Evde suşi yapmak isteyenlere özellikle önerdiğiniz neler var?

Biz Japonika Sushi’de talep oldukça 6-8 kişilik gruplara suşi workshop’ları düzenliyoruz. Kurs sonrasında malzemeleri de kendilerine sağlıyoruz. Ayrıca marketlerde bulabilecekleri somon fileto, salatalık, yengeç surimi, avokado, sushi pirinci, yosun, bambu, wasabi ve zencefil turşusu gibi malzemelerle evlerinde suşi yapabilirler. Bizim suşi workshoplarımıza da katılıp suşi yapmanın inceliklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Soya sosu suşinin tadını bozabilir

Suşi hakkında doğru sanılan ama yanlış bilinen bilgiler neler?

Benim için en önemli konu suşinin batırıldığı soya sosu. Suşinin tamamen tadını bozan bir madde soya sosudur. Yine çoğumuzun bilmediği konulardan biri ise zencefilin doğru kullanılışı. Zencefil farklı suşiler arasında geçiş yaparken damak tadını nötralize ediyor. Önemli bir konu da suşi pirinci ve yapılışı. Suşi pirincinin güzel suşi yapımında balık kadar etkisi var. Sarılırken pirince zarar vermeden sarılması gerekiyor. Ben restoranda herkesle birebir ilgilendiğim için zaten bu açıklamaları misafirlerime de yapıyorum, başka bilgiler içinse restoranıma bekliyorum.

Geleceğe dönük planlarınız arasında neler var?

Tasarım aşamasında aslında birkaç planımız var. Ama önümüzdeki en büyük hedef farklı bölgelerde açacağımız restoranlarla suşiyi Türkiye’de daha geniş kitlelere sevdirebilmek.