Gazete Vatan Logo

Sushi ısmarla ikinci randevuyu kap

ABD’de yapılan bir araştırmanın sonucunda, adamlar oturup ikinci randevuyu kapmanın formülünü bilimsel olarak çıkartmışlar. Merak ettiniz değil mi? Buyurun anlatayım...

Sushi ısmarla ikinci randevuyu kap

Bu tarz yazılarda racondandır önce nasıl yapılmış o araştırma o anlatılır. ABD’nin ünlü biyolojik antropoloğu Dr. Helen Fisher ve evrimsel biyolog Justin R. Garcia yürütmüş araştırmayı. Az buz değil 18-70 yaş arasındaki 5 bin 500 bekâra yöneltmişler sorularını. Araştırmanın bulgusu çok net...

Buna göre ilk buluşmada beraber sushi yemeğe giden çiftlerin ikinci randevuya çıkma oranı, diğerlerine oranla yüzde 107 daha fazla.

Yanına bir de kokteyl ısmarlanırsa tadından yenmez. Bu, ikinci randevu ihtimalini yüzde 137 daha artırmak demek. Hemen uyarayım.

Şarap ya da bira aynı etkiyi yaratmıyor; aklınızda olsun...

Sushiyle kendi tarzını ortaya koyuyorsun

Peki neden? Araştırmacılara göre ilk gerekçe maddi. Sushi diğer yiyecekle oranla daha pahalı bir tercih. Bu aslında bir nevi karşı tarafa sizinle ilgili bir izlenim veriyor. Sadece para da değil. Diğer yandan da sofistike bir tercih sushi.

Yani aslında restoran seçimini yaparken, kendinizle ilgili birçok bilgi koymuş oluyorsunuz ortaya. Tabii sushiyle ilgili çok önemli bir nokta daha var. Mönüden kendine bir yemek seçip onu yemek gibi değil.

Haberin Devamı

Sushi demek, paylaşmak demek. Ortaya söyleyip beraber yemek de ister istemez yakınlaştırıyor insanları.

Vücuttaki şehvet dengeleri alt üst oluyor

Özellikle ton balığı ve somon, Omega-3 açısında bir hayli zengin. Bu da kan dolaşımını artırıyor. Yosundaki iyot da testosteronu... Wasabi ise kalp ritmini hızlandırıyor. Sadece bu da değil. Beyindeki dopamin seviyesi de yükseliyormuş sushiyle. Yapılan bazı araştırmalara göre dopamin libidoyu tetikleyen hormon. Farelerle yapılan bir deneyde, dopamin enjekte edilenlerin sadece karşısındaki karşı cinse odaklandığı ortaya çıktı neticede.

İlk buluşmada sakın siyaset konuşmayın!

İdeal bir randevu Cuma ya da Cumartesi akşamı olmalı ve 2.5 saat sürmeli. Araştırmaya göre insanların yüzde 91’i ilk buluşmada hemen siyaset konuşmaya başlıyor. Araştırmacılar ilk buluşmada din ve siyaset gibi konulara sakın girmeyin, geyik muhabbet yapın. diyor. Son bir rakam daha: Araştırmaya katılanların yüzde 50’sine göre iyi bir ilk buluşma öpücükle bitmeliymiş.

Haberin Devamı

Sushi sevmem diyenler için de çare var

Tüm bunlar iyi hoş da sushi bana gelmez diyorsanız... Onun da çaresi var. Tüm anahtar kelimeleri toplayacak olursak... Paylaşmak dedik, balık dedik, iyot dedik, kan dolaşımını artıran acı wasabi sos dedik... Hepsi bir araya gelince ne mi oldu? Bizim mis gibi balık-meze soframız oldu. Yani anlayacağınız çiğ balığı yiyemem diyorsanız, siz ilk randevuyu meze sofrasına taşıyın. Lakerdadır, ahtapot salatasıdır, hardallı levrektir, bol bol da balıklı mezelerden söyleyin. Sonuçta yerli malı yurdun malı. Kim demiş Japonların mutfağı bizimkinden daha havalı diye...