Gazete Vatan Logo

Susan Miller’dan 2011 falı

Dünyanın en ünlü astroloğu iş, aşk ve para hayatınızın nasıl olacağını VATAN okurları için yorumladı

Hollywood yıldızları Cameron Diaz ile Orlando Bloom ve Apple’ın sahibi Steve Jobs’un sürekli danıştığı dünyanın en popüler astrologu Susan Miller, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye geldi. Astrolojik tahminlerini her ay dünya üzerinden 6 milyon kişinin takip ettiği internet sitesinden yayınlayan Miller, yıldızlar aleminde keşfettiği son sırları VATAN’la paylaştı

Susan Miller dünyanın en ünlü astroloğu, en popüler köşe yazarlarından biri... Kitapları en çok satanlar listesinden inmiyor, web sitesi www.astrologyzone.net‘i her ay 6 milyon insan takip ediyor. Aylık Tempo dergisinde de yazı yazan Miller, Tempo’nun daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Geçtiğimiz cuma günü Trump Tower’da Feryal Gülman’dan Leyla Alaton’a, Çiğdem Kayalı’dan Etel Baler’e sosyetenin ünlü isimlerinin burç haritalarına bakan Miller’ı davetin sonunda yakaladım ve kendisiyle harika bir söyleşi yaptım. İşe Susan Miller’ın hikayesini öğrenmekle başlıyoruz. Keyifle okuyun!

Annenizin astrolog olduğunu biliyoruz. Ondan nasıl etkilendiniz?

Büyük çocuk olduğum için benim astrolojiye merakım daha fazlaydı. Sekiz yaşımdan itibaren anneme durmadan sorular sordum. Annem çok filozof bir kadındı. Bana çok ilham verdi. 14 yaşındayken felç geçirdim. Bir daha yürüyüp yürüyemeyeceğimi bile bilmiyordum. Ölümün kıyısında geziniyordum. 38 kez kan nakli yapıldı. Hastalığım sırasında bir kez bile ağlamadı. Bana hep şöyle derdi: “Susan, hastaneden çıktığımız zaman dünyanın en güzel elbiselerini, ayakkabılarını alacağız sana... Ayrıca hayatında ilk kez seyahat edeceksin.” Seyahat benim için önemliydi. Çünkü ev ve hastane arasında yaşıyordum. Her zaman çok olumlu, pozitif bir tablo çizdi.

Okula devam edebildiniz mi?

Hayır, bırakmak zorunda kaldım. İnsanlar ümitsizdi ama ben bu hastalığı atlattım. Fizyoterapi ile yavaş yavaş yürümeye başladım. Liseyi evden ders çalışarak, sınavlara girerek bitirdim. Sonra NY Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım ve okulu dereceyle bitirdim. Bu bir mucizeydi.

Böyle bir mucizenin gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Haritanızda yazılı mıydı?

Evet. Astroloji bana çok zor bir terapiye dayanma gücü verdi. Vücuduma elektrotlar bağlayıp, sinirlerimi yeniden canlandırdılar. İyileşmek için ne yapmam gerektiğini biliyordum. Bu mucizeden sonra astrolojiye daha da merak saldım. Ama iş olarak değil.

Bundan para kazanabileceğim aklımın ucuna bile gelmezdi. Hatta etrafımdaki insanlar böyle bir ilgimin olduğunu dahi bilmezdi. Okulu bitirdikten sonra reklam fotoğrafçılığına başladım. 20’li yaşlarımın başında, Amerika’nın en iyi on reklam fotoğrafçısından biriydim. 16 yıl boyunca da bu işi yaptım.

Peki astroloji nasıl işiniz hale geldi? Ne zaman bildiklerinizi halkla paylaşmaya başladınız?

Bu harika bir hikayedir. Ve inanın şimdiye kadar bunu bana ilk soran kişi sizsiniz. Cheerios reklamlarını çekiyorduk. Ajans Saatchi&Saatchi’ydi. Yaptığım işi çok beğendiler. Ve kutlamak için yaratıcı yazarı ve direktörü kutlamak beni yemeğe davet etti. Orada sohbet sırasında ben burç haritalarını okudum. Direktör çok etkilendi ve “Seni karımla tanıştırmam lazım. Karım Jackie, Wonder Books’un yaratıcı direktörüdür.” dedi. Tanıştık ve birbirimizi çok sevdik.

Film gibi gidiyor şu ana kadar. Sonra?

Arkadaş olduk. Fotoğraflarım ve kitaplar hakkında konuşmaya başladık. Ayrıca Wonder Books için de fotoğraf çekmeye başladım. Ama astroloji hiç konuşmadık. Çünkü Jackie astrolojiye inanan biri değildi. Doğum gününde burç haritasını çıkardım. Ve ona hemen bir piyango bileti almasını söyledim. “Almayacağım” dedi. Israr edince bana “Susan, hadi sen bugün izin yap.” dedi. “Sen bilirsin. Uydurmuyorum ben bunları. Ayrıca Mart’da da taşınacaksın. Onu da söyleyeyim.“ dedim. Sonra Jackie bu söylediklerimi unuttu. O sırada bir hayır işi için satılan biletlerden almış. Bütün şirket almıştı zaten onlardan. Yılbaşı günü eve geliyor. Telesekreterinde mesaj var. “Tebrik ederiz. Büyük ikramiyeyi kazandınız. Artık bir Porche’niz var.”

İnanamıyorum.

İnan. Ondan sonra bütün şirketin editörleri burç haritalarını çıkarmam için kapımda sıra oldu.

Peki ya Jackie?

O hala bunun bir rastlantı olduğunu düşünüyordu. Sonra Mart’ta taşındı. Taşınırken başucunun çekmesinde ona hediye ettiğim burç haritasını buldu. Her şeyin günü gününe doğru olduğunu görünce büyük bir şok geçirdi. Bana geldi ve “Tamam. Artık sana inanıyorum. Ve sen hemen bir kitap yazmaya başlıyorsun.” Dedi. İşte her şey böyle başladı.

Web sitesi ne zaman kuruldu?

15 Temmuz 1995’de Jackie ile www.astrologyzone.net‘in ilk toplantısını yaptık, 14 Aralık’ta da hayata geçti. Bugün siteyi ayda 6 milyon insan ziyaret ediyor.

Sizce astrolojiye ilgisi olan herkes çalışarak astrolog olabilir mi? Yoksa yetenekli olmak gerekir mi?

Bu bir bilim. Çalışan herkes astrolog olabilir. Sadece çok çalışmak gerekir. Düşünün ki tek bir arkadaşım bile astrolog olduğumu bilmezken, ben 12 yıldır astrolojiyle ilgileniyordum.

Peki milyonlarca astrolog var. Sizi özel kılan ne? Niye tüm dünya sizi takip ediyor?

Bilemiyorum. Sistemi Tanrı yarattı, ben sadece okuyorum. Çok detaycıyım. Ayda 40 bin kelime yazıyorum. Yazdıkça disiplininiz artıyor. Web sitesinden herkes çok para kazandığımı zannediyor. Ama tam tersi web sitesini yaşatabilmek için birçok iş teklifini kabul etmek zorunda kalıyorum.

Bazen siteye haberleri geç giriyorsunuz ve takipçileriniz buna çok bozuluyor. Bu iş yoğunluğu yüzünden mi?

Hayır, hayır. Mayıs sonunda ve Kasım ayında yaşadığımız problemin nedeni teknikti.

21 ARALIK’TA HANGİ BURÇLAR SAĞLIKLARINA DİKKAT ETMELİ?

Şunu da çok merak ediyorum. Dünyada milyarlarca insan ve 12 burç var. Nasıl oluyor da dünyanın onikide biri her ay aynı kaderi paylaşıyor?


Öyle olmuyor. Doğum günü tarihleri ve kesin doğum saati çok önemli. Kesin doğum saatinizi bilmezseniz yükselen burcunuzu bilemezsiniz. Oysa yükselen burç en az normal burcunuz kadar önemlidir, hayatınıza etki eder. Mesela 21 Aralık eklipsi daha çok burçlarının sonuna yani 20’lerine doğru doğan İkizler’i, Yay’ı, Başak’ı, Balık’ı ya da burçlarının başında doğan Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç’u etkileyecek. Diğerleri daha hafif atlatacak. Bu bir matematik. Durumu gösteriyor, sonucu değil. Ben insanların neyi tercih edeceklerini bilemem. Dolayısıyla dünyanın 12’de biri aynı kaderi paylaşmıyor.

21 Aralık’ta hepimizi etkileyecek bir şey olmayacak mı yani?

Hayır. O konudaki sözlerim yanlış anlaşıldı. Bu benim ünüm adıma çok kötü bir şey. Yukarıda bahsettiğim burçlara sağlıklarına dikkat etmelerini öneririm. Mesela benim bir Faye Teyzem var. Yine bir eklips döneminde ona sağlığına dikkat etmesini, en ufak bir sorunu bile olsa doktora gitmesini söyledim. Yüzünün kenarında bir çizgi görmüş. Bir yere çarptığını da hatırlamıyor. Sırf ben söyledim diye doktora gitti ve cilt kanseri çıktı. Çok başında teşhis edildiği için iyileşti. Şimdi 95 yaşında.

21 Aralık çocuklarımın doğum günü. O yüzden özellikle merak ediyorum.

Tehlikeli oyunlar oynamasınlar. Okuldan eve gelince ellerini yıkasınlar. Sağlıklarına dikkat edin yeter. 21 Aralık Brad Pitt’in doğum günü. Onun hayatında da yeni bir şey olacak, sorunlu bir dönem yaşayacak.

JOBS’UN KANSERİNİ ÖNCEDEN BİLDİ

Apple’ın Başkanı Steve Jobs ile adınız birlikte çok anılıyor.


Apple için çok iş yapıyorum. Steve’in doğum günü Şubat aynın sonunda. Sağlık sorunları yaşayacağı dönemi biliyordum ve bunu ona söylemiştim. Çok geçmeden karaciğer kanseri teşhisi kondu. Tanrıya şükür karaciğer nakli yapıldı ve şimdi iyi.

Yani sizin tavsiyelerinizi dinliyor mu?

Bilmiyorum. Ama ben söylüyorum. Etrafındaki birçok insan bana danışıyor. O da ister istemez bu bilgilere sahip oluyordur.

GENEL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU’NU NE BEKLİYOR?

Türkiye’de 2011 Haziran ortalarında seçim olacak. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Balık burcu. Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Yay. Hangisi daha şanslı gözüküyor?


Haziran’in ilk iki haftası ikisi için de çok kötü bir zaman. 1 Haziran’da yine büyük bir eklips var. Ummadıkları bir sürü aksilik, engel çıkacak. Ama seçim Haziran’ın 20’sinden sonra olursa bu balık burcu açısından daha olumlu olur. Yay için çok zorlu bir dönem. Daha detaylı bilgi verebilmem için haritalarını çıkarmam gerek.

Politikacıların aralarının gergin olması normaldir. Peki bunda burçların payı var mı?

Kesinlikle! Mesela Yay ve Balık asla anlaşamayan iki burçtur. Yay entelektüelken, balık duygusaldır ve içgüdüleriyle hareket eder. Yay çok direkttir ve balığın duygularını incitir. Yay bilgiyi belgelere, istatistiklere dayandırır, balık için belgeler bir şey ifade etmez. Çok çok farklılar. Ama şunu söyleyebilirim ki balıklar bu sene çok başarılı bir yıl geçirecek ve tüm dünyada adından çok söz ettirecek.

POLİTİKACILAR BENİMLE İLETİŞİME GEÇSE ÇOK ŞEY KAZANIRLAR...

Takipçileriniz söylediklerinizi birebir uyguluyor mu? Sizinle hikayelerini paylaşanlar var mı?


Evet oluyor. Özellikle söylediğim tarihlere dikkat edip hamile kalan kadın çok oluyor.

İnsanlara “Bu akşam sevişin” mi diyorsunuz?

Onlara ümit veriyorum. Şu anda bana en çok sorulan soru bu: “Kırklı yaşlarımdayım. Anne olabilecek miyim?” Haritalarına bakıp, onlara uygun günleri söylüyorum. Bir de çok modern bir soru var: “Erkek arkadaşım yok. Sperm bağışıyla anne olmalı mıyım?” Şimdi twitter ve facebook’da da olduğum için insanlar bu tür hikayeleri, soruları benimle daha çok paylaşıyor. Yardımcı olmaya çalışıyorum.

Peki söylediğiniz çıkmadığı zaman sizi suçlayanlar oluyor mu?

Hayır. Böyle bir olayla hiç karşılaşmadım. Çok eğitimli ve entellektüel bir okur kitlem var. Yüzde 43’ü üniversite mezunu...

CEO’lar veya politikacılar sizden tavsiye alıyor mu?

Hayır ama almalılar. Birçoğunun sekreteri onlar adına arıyor ve haritalarını istiyor. Ama benimle bizzat iletişime geçseler çok şey kazanırlar.

DOKTORLARA DEĞİL ASTROLOJİYE İNANDI VE KIZINI DOĞURDU...

Astrolojiye göre yaşamak sizin hayatınızı nasıl değiştirdi?


İkinci çocuğuma çok hasta olduğum bir dönemde hamile kaldım. Doktorlar çok negatif konuşuyordu. Çocuğu doğursam da büyütemeyeceğimi söylüyorlardı. Haritam da çok kötüydü. Annem dedi ki: “Haritan durumu gösteriyor. Sonucu değil. Eğer bu çocuğu doğurmak istiyorsan doğurmalısın. Sana kalmış.” Şimdi 29 yaşında. Diana benim güzel kızım...

ÖZEL BİR SORU...

Ben Aslan’ım, kocam boğa... Ne dersiniz?


Çok zor geçinen iki burç daha... Orta noktada buluşmak için çok çaba harcamalısınız. O daha temkinli, sen daha maceracısın. Sen eğlenceyi seviyorsun, onun ayakları yere sağlam basıyor. Aileyi koruyor, güvenliğini sağlıyor. Emlağa yatırım yapmayı seviyor ve muhtemelen en doğru şeyi yapıyor. Aslanlar hayatın neşesini taşır. İnsanları eğlendirmeyi bilir. Ayrıca muhteşem bir annedir. Yavrularını canı pahasına korur.

CAMERON DİAZ ONA DANIŞMADAN HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Peki ya ünlüler...


Cameron Diaz birebir benim çizmiş olduğum burç haritasına göre hareket eder. Başak burcudur. Ev alacaksa bana sorar. Kirsten Dust, Molly Sims, Orlando Bloom ve daha birçok Hollywood yıldızı bana danışır.

YARIN:

20011’de Uranüs, Neptün ve Jüpiter burç değiştiriyor. Bu durumdan hangi burçlar, nasıl etkileniyor? Para, aşk, iş konusunda en şanslı burçlar hangileri olacak? Hangi burcu hangi riskler bekliyor, kim neye dikkat etmeli?

Sitesini her ay 6 milyon kişi takip ediyor

Susan Miller, dünya çapında tanınan, kitapları her zaman en çok satanlara giren, köşeyazarlığı ve astroloji eğitmenliği yapan başarılı bir astrolog. Her ay başında yaptığı aylık astroloji yorumlarıyla web sitesi 15 yıldır ziyaretçi akınına uğruyor. Yıldız ve gezegen hareketlerinden elde ettiği verilerle yaptığı yorumlar, aylık düzenli olarak 6 milyon, ziyaret amaçlı olarak ise 15 milyon kişi tarafından izleniyor. New York Üniversitesi İşletme Bölümü’nden dereceyle mezun olan Miller, 2 kız çocuk annesi.

Haberin Devamı