Gazete Vatan Logo

Survivor Serhat Akın kimdir?

Survivor her yayınlandığı dönem oynanan oyunları ve yarışmacılarıyla gündem olmuş bir yarışma. Eski bir Fenerbahçe milli futbolcusu olan Serhat Akın da gerek diğer yarışmacılarla girdiği diyaloglar gerek oyunlarda gösterdiği performanslar ile dikkat çekiyor. Peki, Survivor Serhat Akın’ı biraz daha yakından tanıyalım.

Survivor Serhat Akın kimdir?

Serhat Akın, Survivor’da mücadele eden ve bugüne kadar yarışmada katıldığı 188 oyunda 100’den fazla aldığı galibiyetle dikkat çeken bir performans gösteren, yıllarca Fenerbahçe’de oynamış eski bir futbolcu. Fenerbahçe’de ve A Milli Futbol takımımızda başarıyla ter döken milli futbolcu, 5 Haziran 1982 tarihinde Almanya Bretten’de dünyaya geldi. Futbolu bırakmadan önCe, Serhat Akın’ın son olarak forması için ter akıttığı takıM Berliner AK 07’di.

SURVİVOR SERHAT AKIN KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

Almanya’da 90’lı yılların başlarında başladığı futbolu aynı ülkede 2000 yılına kadar oynamayı sürdürdü, bu yıl içerisinde Fenerbahçe’nin dikkatini çeken Serhat, hayatını değiştiren imzayı 2000 yılında kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzalayarak attı ve ülkemizde oynadığı futbolla A Milli Futbol takımımıza kadar yükseldi. Ülkemizde gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa’da çeşitli takımların da dikkatini çekmeyi başaran Serhat Akın, önce RSC Anderlecht takımına transfer oldu, bu takımdan ise kiralık olarak Almanya Bundesliga’nın köklü klüplerinden Fc Köln’e kiralık olarak gitti. Buradan RSC Anderlecht’e geri dönen başarılı milli futbolcu, ülkemize tekrar dönüş yaşamıştır. 2008 yılında, yaz transfer döneminde Kocaelispor ile anlaşan futbolcu, bir yıl kaldığı bu takımdan, çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek ayrılmıştır. Serhat Akın’ın bu dönemde adı Beşiktaş ile transfer söylentilerine karışmış ancak beklenen transfer bir türlü gerçekleşmemişti.

Haberin Devamı

Serhat Akın’ın Kocaelispor’dan sonraki durağı ise Konyaspor oldu. Konyaspor formasını giydikten sonra, başarılı milli futbolcu bir dönem aynı takımın formasını giydiği, Fenerbahçe’de birlikte oynadığı Yusuf Şimşek’in futbolcu antrenör olarak görev yaptığı Turgutluspor ile anlaştı. Daha sonra, Yusuf Şimşek’in Turgutluspor’dan sonraki teknik direktörlük deneyimini yaşayacağı Denizlispor’a geçen Serhat Akın’ın, bir sonraki durağı futbolu bırakmadan önce formasını giyeceği Berliner AK 07’ye transfer olmak oldu.

Haberin Devamı

Serhat Akın’ın Milli Takım Performansı

Serhat Akın ülkemize Fenerbahçe ile anlaştığı 2000 yılında gelse de, 1999 yılında Türk milli futbol takımını seçerek U-17 milli takımımızın formasını giymeye başlamıştır. Daha sonra da 2002’ye kadar U-21 milli takım kadromuzda görev alan Serhat Akın, bu yıldan sonra A milli futbol takımımız için ter döktü. Milli takımda genelde 24 numaralı formayı giyen milli futbolcu, 21 maçta 4 gol atmıştı.

Survivor 2017’de Serhat Akın

Serhat Akın, İlhan Mansız ile birlikte Survivor ünlülerde bulunan eski milli futbolculardan biridir. Survivor 2017 başlamadan önce, futbol geçmişinin adadaki performansına yansıyıp yansımayacağı merakla beklenen Serhat Akın, 100’den fazla aldığı galibiyetle iyi bir istatistik sunmuş durumda.