Gazete Vatan Logo

Survivor Sema Apak kimdir?

Sema Apak, Survivor 2017 ünlüler takımının güçlü yarışmacılarından ve kızlar arasında en güçlü yarışmacılardan biri olarak dikkat çekiyor. Milli bir atletimiz olan ve daha önce ülkemizi temsil eden Sema Apak’ın kim olduğu Survivor izleyicileri tarafından oldukça merak ediliyordu.

Survivor Sema Apak kimdir?

Tam adı ile Sema Aydemir Apak, Survivor 2017’de ünlüler takımında yarışan yarışmacılardan biridir. Sema Aydemir, 17 Ağustos 1985 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. 1.6 m boya ve 54 kiloya sahip Sema Apak, milli bir atlettir ayrıca Enkaspor’un başarısı için de atlet olarak ter dökmektedir. Atletizme ilk başladığı yıllarda, Sema Apak heptatlon branşında gelişmek için çalışmış, daha sonra engelli branşlarında yarışmaya başlamıştır. Sema Apak Survivor 2017 boyunca güçlü bir kadın imajı çizmiş ve girdiği yarışmalarda iddiasını kanıtlamış, böylelikle yarışma süresince büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır.

SURVİVOR SEMA APAK KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

SEMA APAK’IN ATLETİZM KARİYERİ

Son yıllarda Avrupa şampiyonaları, Atletizm şampiyonaları ve yaz oyunlarında 400 metre engelli ve 4*100 metre bayrak yarışlarına katılan Sema Apak, ilk atletizm başarısını 2005 yılında heptatlon branşında elde etmiştir. 2005 yılında Slovenya Maribor’da düzenlenen Avrupa Çoklu Branşlar Şampiyonası’na katılan ve bu şampiyonada 22. Olma başarısı gösteren Sema Apak, aynı başarıyı İspanya Monzon ve yine Slovenya Moribor’da sırasıyla 2006 ve 2009 yıllarında düzenlenen Avrupa Çoklu Branşlar Şampiyonaları’nda 19. olarak tekrarlamıştı.

Heptatlon branşında 3 tane Avrupa yarışına katılma başarısı gösteren Sema Apak, 2011 yılında Çin Shenzhen’de düzenlenen Üniversite Yaz Oyunlarında 400 Metre Engelli Yarışlarına katılmış ve 57.53’lük derecesiyle 11. olmuştur. Aynı yıl Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Ligi’nde İzmir’de 4*100 metre bayrak yarışına katılan Sema Apak, 44.71’lik derecesi ile Türkiye rekorunu kırmıştır.
2012 yılında Avrupa Atletizm Şampiyonası’na katılma başarısı gösteren Sema Apak, 400 metre engelli ve 4*400 metre bayrak yarışlarına katılmış, sırasıyla 26. ve 11. Olmuştur.

SURVIVOR 2017 YARIŞMASI’NDA SEMA APAK’IN PERFORMANSI

Survivor 2017 ünlüler yarışmacısı olan Sema Apak, yarışmanın başladığı tarih olan 21 Ocak 2017’den beri beri güçlü yapısı ve kararlılığıyla iyi bir performans gösterdi ve diğer yarışmacılar kadar polemiğe girmemesi ile dikkat çekti. Yüksek performansı ile de kadın yarışmacılar arasında adı hep zirve veya zirveye yakın bir konumda bulunan Sema Apak, bugüne kadar 100’den fazla oyunda 70’ten fazla galibiyet alarak iyi bir performans sunmuştur. Üstelik bunu ayak sakatlığın rağmen başarmıştır.

Haberin Devamı