Gazete Vatan Logo

Survivor Sabriye Şengül kimdir?

Survivor yarışmasında sık sık eleme potasına girmekte olan Sabriye Şengül kendisine has tarzıyla ve konuşmasıyla ilgiyi üzerinde toplamaktadır. Yarışma dışında Sabriye’nin hayatı da merak ediliyor. Peki Sabriye Şengül kimdir?

Survivor Sabriye Şengül kimdir?

Survivor yarışmasındaki oyunlarda gösterdiği düşük performanstan dolayı tepkileri çeken Sabriye Şengül pek çok kez eleme potasına girdi.

Survivor Sabriye Şengül Kimdir? Tıkla Öğren!

Sabriye Şengül kimdir?

14. haftaya kadar kalmayı başaran isimlerden bir tanesi de Sabriye Şengül olmuştur. Sabriye Şengül 1988 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Başarılı hayatı içerisinde boks ile tanışması 2006 yılında 18 yaşında oldu. 2006 yılında boks ile tanışan yarışmacının bundan sonra hayatı değişti. İlkokul ortaokul ve lise eğitiminin ardından boksa olan ilgisi ve yeteneğini fark ederek üniversite eğitimi almamıştır. Yarışmada da görüldüğü gibi genel olarak erkeksi tavırlar sergileyen ve sert mizacı ile tanınan Sabriye Şengül, çocukluk yıllarında hep erkek arkadaşları ile vakit geçirdiği için tavırlarının da bu doğrultuda geliştiğini röportajında ifade etmiştir. Lise eğitimi sırasında antrenörü tarafından boks yapmaya teşvik edilmiş ve bu yolda küçük küçük adım atmaya başlamış. İlk aşamada ablası boksa sıcak bakmamış ancak Sabriye yılmamış ve hayallerinin peşinde koşmaya devam etmiş. Bir spor salonuna kaydını yaptırdıktan sonra özel olarak boks eğitimi almış. Sabriye’yi sadece yakın çevresi değil bazı önemli antrenörlerde fark etmeye başlamış. Bu doğrultuda da Türkiye Boks Şampiyonu olarak adını yazdırdı. Milli formayı giyen Sabriye Şengül, ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etti. 2015 yılı itibariyle de profesyonel şekilde boksa devam etti. Kickboksta hiç mağlubiyeti bulunmayan Sabriye, gösterdiği başarı ile altın kemerin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Başarı adımlarını tırmanan Sabriye Şengül, Türkiye tarafından tanınan fenomen biri oldu. Boksta ve Kickboksta toplam 3 tane Türkiye şampiyonluğu bulunan Sabriye aynı zamanda uluslararası boks şampiyonluğu ve K1 Dünya Karması şampiyonluğuna da sahip.

Yarışma ile ilgili açıklanan istatistiklere göre Sabriye Şengül oynanan son 11 oyunda 10 galibiyet alırken, 5 mağlubiyet yaşadı. Toplam puana bakıldığında da yarışmacı 24 puana sahiptir.