Gazete Vatan Logo

Survivor Sabriye Şengül Kimdir?

Survivor’ın en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Sabriye Şengül, ada hayatındaki yaşam biçimi ve oyunlarda gösterdiği performans ile birlikte takipçileri tarafından oldukça merak edilir oldu. Survivor’da katıldığı 112 yarışmadan 34 galibiyet ile çıkan Sabriye Şengül hakkında bilinmeyenler, Sabriye Şengül aslında kimdir? Nerelidir? Sabriye Şengül’ün hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler haberimizin devamında…

Survivor Sabriye Şengül Kimdir?

2017 Survivor ünlülerinden biri olan Sabriye Şengül, birçok farklı spor dalında boy göstermiş. Katıldığı 112 oyundan 34 galibiyet ile çıkması da sahip olduğu fiziksel kabiliyeti gösterir nitelikte. Şimdi sizlere Survivor ünlüler kadrosunda yer alan en güçlü isimlerden biri olan Sabriye Şengül hakkında bilinmeyenlerden bahsedeceğiz.

SURVIVOR SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR?

1988 yılında Trabzon’da doğan Sabriye Şengül, doğumundan 18 yıl sonra 2006 yılında boks ile tanıştı. Boks ile tanışmasının ardından hayatı farklı bir rota üzerinden ilerlemeye başlayan Sabriye Şengül, esasında spor hayatına hentbol oynayarak başlamıştı. Çeşitli kişilerin vermiş olduğu tavsiyeler ile birlikte kickboksa yönelen Sabriye’nin hayatında sporun yeri çok büyük. Belki de bu sebeple Survivor’ın muhtemel kazananları arasında gösterilmeye devam ediyor. Ayrıca sahip olduğu hırslı kişilik ile ön plana çıkmayı başaran Sabriye Şengül’ün hayatının ilerleyen dönemlerinde boks yaparak birçok madalya kazandığı da biliniyor.

Haberin Devamı

Sabriye Şengül ile yapılan hemen hemen tüm röportajlarda sporun hayatındaki öneminin anlatıldığı görülüyor. Şimdi sizlere, Sabriye Şengül’ün ağzından spor ile ilgili sözlerini aktaralım:

“Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, ‘Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ deyince neden olmasın dedim. Boksta ve Kickboskta 3 Türkiye şampiyonluğum var. Uluslararası boks şampiyonluğum ve K1 Dünya Karması şampiyonluğum bulunuyor.”

Sabriye’nin Verdiği Örnek

Geçtiğimiz günlerde dokunulmazlık sembolünü kazanan Sabriye Şengül, konseyde kendisini Ürdün Kraliçesi’ne benzettikten sonra Tatar Ramazan üzerinden de bir örnek verdi.

Geçtiğimiz bölümde kazanmış olduğu bireysel dokunulmazlık hakkıyla birlikte bir konuşma yapan Sabriye Şengül, bu konuşmada Tatar Ramazan’dan örnek verdikten sonra Ürdün Kraliçesi olduğuna dair bir benzetme yaptı. Bugüne kadar birçok kez eleme potasına gelen ve kendisini “Potanın Kraliçesi” olarak gören Sabriye, eleme için Furkan’ın adını vermişti.

Haberin Devamı

Sabriye’nin Tatar Ramazan ile ilgili verdiği örnek ise şöyle; "Kadir İnanır'ın eski bir filmi vardır. Bilmem hatırlar mısınız? 'Ben Tatar Ramazan'ım. Bu oyunu bozarım' Küçük bir sözüydü bu onun. Benim en çok sevdiğim sözlerinden biri. Şu an çok mutluyum. Kendimi Ürdün Kraliçesi gibi hissediyorum. Ama birinin adını vereceğim için üzgünüm. Bu kolyeye sahip olmak dokunulmaz olmak güzel bir şey ama birinin ismini söylemek zor. Sevmediğim kişiler bile olsa zorlanıyor insan.

Ayrıca Acun Ilıcalı tarafından da “Daha önce Survivor’da böylesi görülmedi.” Şeklinde yorumlar alan Sabriye, kendini diğer kişilerden ayıran özellikleriyle birlikte hem dikkat çekici hem de yarışmanın en önemli muhtemel kazananlarından biri.