Gazete Vatan Logo

Survivor Ogeday Girişken kimdir?

Survivor’un bu seneki gönüllüler takımında bir isim özellikle merak edilen yarışmacılar arasında. Bu isim Ogeday Girişken. Gerek takım arkadaşları ile olan olumlu iletişimi, gerekse de yarışmalarda gösterdiği üstün başarılar bu pek de tanınmayan ismi merak edilen yarışmacılar kategorisine sokuyor.

Survivor Ogeday Girişken kimdir?

Peki Ogeday Girişken kimdir? Ogeday Girişken’in kim olduğuna geçmeden önce bu sene ki Survivor’deki ünlüler ve gönüllülerin kim olduğuna bir bakalım.

Survivor Ogeday Girişken Kimdir? Tıkla Öğren!

Survivor 2017 “Ünlüler” Kadrosu

İlhan Mansız, Serhat Akın, Tarık Mengüç, Çılgın Sedat, Furkan Kızılay ve dem Kılıççı, Şahika Ercümen, Berna Öztürk, Sema Apak, Pınar Saka, Seda Demir, Sabriye Şengül.

Survivor 2017 “Gönüllüler” Kadrosu

Eser West, Ogeday Girişken, Burçak Tuncer, Volkan Çetinkaya, Gökhan Gözükan, Elif Şadaoğlu, Fulya Şahin, Deniz Gültekin, Tuğçe Melis Demir, Berna Keklikler ve Erdi Ünver.

Ogeday Girişken Kimdir?

1992 doğumlu olan Ogeday, İstanbul’da doğmuş ve eğitimini Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda tamamlamıştır. Lisanslı bir kürek sporcusu olan Ogeday, Fenerbahçe spor kulübünde yer almaktadır ve ülkemizi de birçok müsabakada temsil etmektedir.

Litvanya'da düzenlenen U-23 Dünya Kürek Şampiyonası'nda Milli takım içerisinde mücadele göstermiş olan Ogeday, bu şampiyonayı 8. olarak tamamlamıştır.

Haberin Devamı

Kürek sporunu kendisine en yakın spor dalı olarak tanımlayan Ogeday, karşılaştığı birçok zorluk karşısında yine de mücadeleye devam ettiğini her fırsatta dile getirmektedir. Öyle ki yakın zamanda yaptığı bir açıklama aynen şu şekildedir: “Ellerimiz çok acıyordu, su topluyordu, nasır bağlıyordu. Vücudumuzda çalışmayan kaslar, bu spor ile çalışmaya başlayınca ilk başta yürüyemez hale geldik.”

Sürekli kamp çalışmaları içerisinde yer alan Ogeday, sosyal hayatından bir hayli ödün vererek bu spora olan ilgisini ve azmini tüm Türkiye ve Dünya’ya göstermeyi amaçlamaktadır. Kürek çekerken sadece güçlü olmanın önemli olmadığını dile getiren Ogeday, denge ve diğer teknik bilgilerinde güçlü kürek çekmek kadar önemli olduğunu söylemektedir.

Survivor için çekilmiş olan tanıtım videosunda “Ben aç kalmaktan korkmam, onlar benimle yarışmaktan korksun” şeklinde konuşan Ogeday, gönüllüler takımı için bulunmaz bir Hint kumaşı. Uzmanı olduğu spor dalı ile takımını birçok yarışmada ön sıralara taşımış olan Ogeday en güçlü Survivor yarışmacılarından biri.

Haberin Devamı

Ogeday Girişken’in Bilinmeyenleri

Her yarışmada son derece hırslı ve acımasız tavırlar sergileyen bir yarışmacı olsa da aslında Ogeday son derece duygusal bir kişidir, özellikle kazandığı etapları kardeşine armağan etmesi Ogeday’ın bu yönünü ortaya koymaktadır. Seni seviyorum şeklinde birçok yarışma sonrası yorumu bulunan Ogeday aslında doğru sporcunun en iyi örneklerinden biri.

Aile bağları son derece kuvvetli olan Ogeday Girişken, her yarıştan sonra boynundaki kolyesini öpmesi de yine kafalarda birçok soru işareti oluşturmuştu. Bu toteminin sırrı ise Ogeday’ın çocukluk arkadaşını bir kaza sonucu kaybetmesi ve ona kalan tek hatıranın bu kolye olmasından geldiği şeklinde öğrenilmiştir.